Steget före

Malmabergsgatan 79A

Malmaberg
Steget före

Malmabergsgatan 79A

Malmaberg

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 595 000 kr

Renoverad tvåa med egen ingång samt uteplats i soligt läge!

Varmt välkomna till Malmabergsgatan 79A och denna totalrenoverade 2:a om totalt 67 kvm (52 kvm boarea + 15 kvm biarea). Ljus och fräsch lägenhet som med egen ingång på framsidan samt uteplats i västerläge på baksidan. Njut av de varma sommarkvällarna på altanen för att sedan gå ner och sova i det svala och rofyllda sovrummet i källarplan. Förutom det vanliga som värme och vatten ingår även digital-tv samt 250 Mbit bredband i avgiften. Västerås city väntar 3 km hemifrån. Tar du cykeln är du där på 10 minuter och väljer du att kliva på buss nr 4, som går alldeles i närheten, är du där på åtta minuter. I city ligger också Västerås centralstation och resecentrum varifrån du snabbt och enkelt kan ta dig vidare till bland annat Stockholm. Säljarna söker en villa eller ett radhus/parhus med mindre tomt i områdena: Gryta, Malmaberg, Hökåsen m.fl. Därefter kommer visning att ske, kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
52 kvm
Biarea
15 kvm
Driftskostnad
5 372 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
3 534 kr/mån inkl. värme, vatten, digital-tv samt 250 Mbit/s bredband.
Egen ingång
Kök renoverat 2017
Badrum renoverat 2017
Bastu/relax i föreningen
Gym i föreningen

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, målad fondvägg samt garderober.
  Kök
  Parkettgolv, ljusa köksluckor, bänkskiva, ljust kakel ovan arbetsytor, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, diskmaskin.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till uteplats.
  Badrum
  Våtrumsmatta, ljust kaklade väggar, dusch med duschvägg i glas, wc, handfat med kommod, badrumsspegel samt handdukstork.
  Sovrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt garderober.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1947
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2020-02-24
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  133 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Malmaberg i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Hela fastigehten består av 3 bostadshus med 112 lägenheter beläget på adresserna Malmabersgatan 79-81 och Markörgatan 6. Tre av lägenheterna har egen ingång. Det finns 10 garageplatser och 76 p-platser, varav 58 stycken är försedda med elstolpe. Det finns även ett moped/mc garage att hyra, där det finns plats för 3 st fordon. Observera att det är separata köer till p-platserna och garagen. Vid intresse av att hyra parkering kontakta Kjell Persson, Malmabergs hemmavicevärd.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem med digitalt grundutbud som ingår i avgiften. Bredband via Telenor 250 Mbit/s ingår i avgiften.
  Parkering
  80 kr/mån för p-plats utan el, kortare kö. 140 kr/mån för p-plats med el, kö. 340 kr/mån för garage, längre kö. Det finns fri parkering på Åkarhagsgatan som man kan ställa sig på tills man fått en egen parkeringsplats.
  Renoveringar
  1994 renoverades fastigheten med nya avlopps och el-stammar, ny tegelfasad samt nytt tak. Enligt samtal med föreningen 2020-05-27 finns inga större renoveringar planerade.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen 2020-05-27 finns inga planerade avgiftsändringar.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  Föreningslokal 30 pers, övernattningsrum för 4 personer, bastu & motionsrum, skyddsrum som används som cykelförråd. På gården finns ett lusthus samt grillplats. Cykelgarage utomhus med lås.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea + Biarea
  52 kvm + 15 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Kommentar areakälla
  Biarean om 15 kvm är sovrummet.
  Avgift
  3 534 kr/mån inkl. värme, vatten, digital-tv samt 250 Mbit/s bredband.
  Andel i föreningen
  0,97382%
  Andel av årsavgift
  0,88813%
  Reparationsfond
  7 513 kr
  Total driftskostnad
  448 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 98 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.