Såld

Markörgatan 4C

Haga
Såld

Markörgatan 4C

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Accepterat pris:
1 195 000 kr

Fräsch tvåa i populärt område med hiss!

Välkomna till Markörgatan 4C med hiss. Entré in i en välkomnande hall, rymligt kök med plats för matgrupp, ett rogivande sovrum med fransk balkong samt ett vardagsrum med utgång till mysig balkong. Till lägenheten tillhör ett vindsförråd och ett matkällarförråd. Belägen i en välskött och stabil förening med goda parkeringsmöjligheter. Attraktivt belägen på populära Haga med ca 10 min cykelavstånd t ill Västerås City samt Mälardalens Universitet.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
56.5 kvm
Driftskostnad
5 700 kr/år
Våning
1 av 3
Hiss
Ja
Avgift
3 314 kr/mån Digital-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, värme samt vatten.
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1948
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  151 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Skjutbanan i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Skjutbanan 5 i Västerås kommun, som byggdes år 1948 med ombyggnad 1989. På fastigheten finns 2st bostadshus med adresserna Markörgatan 4 och Åkarhagsgatan 2. Antal lägenheter: 60st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalarna.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Digital-TV via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  15st P-platser utomhus, blandade med el eller utan el. Separat kö till parkeringsplats och garage, kortare kö. Parkering utan el, 12st. Kostnad 55kr/mån. Parkering med el, 3st. Kostnad 120kr/mån. Kallgarage 10st. Kostnad 218kr/mån. Varmgarage 10st. Kostnad ca 350kr/mån (beroende på storlek).
  Renoveringar
  GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: 1989: ombyggnation - ROT-renovering, byte av stammar i kök och badrum samt nya ytskikt i badrum, fasadrenovering, renovering av el-stigar. 2019: nya tvättmaskiner. 2020: fuktbesiktning och åtgärder av badrum. 2021: bytt låscylindrar i fastighetens alla dörrar. KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Enligt information från föreningen 2022-08-29 så finns det kommande underhåll av hissarna.
  Ekonomi
  Enligt information från föreningen 2022-08-29 så finns det inga planer på några avgiftsändringar.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga. Gemensamhetslokal. Cykel-förråd. Hobbyrum. Vävstuga. Miljö-bod.
  Övrigt
  Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. En medlemskapsavgift betalas till HSB av varje medlem. Denna avgift måste vara betald innan föreningen behandlar medlemskapsansökan. Accepteras juridisk person som medlem i brf: nej. Ägarandelar vid föräldra-, släkt – och barnägande: ja. tillhörande vindsförråd. Föreningens expedition finns i källaren Markörgatan 4D. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Digital-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, värme samt vatten.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  56.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 314 kr/mån Digital-TV grundutbud, bostadsrättstillägg, värme samt vatten.
  Andel i föreningen
  1,69339%
  Andel av årsavgift
  1,69339%
  Reparationsfond
  7 979 kr
  Total driftskostnad
  475 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Kommunikation
  12:ans buss går från Rekylgatan nedanför huset.
  Närservice
  ICA Supermarket Haga samt Hemköp Malmaberg.
  Parkering
  Gästparkering via Easypark app.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.