Steget före

Markörgatan 6C

Haga
Steget före

Markörgatan 6C

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 050 000 kr

Fräsch tvåa med hiss och låg avgift

Välkomna till Markörgatan 6C! Nu finns möjligheten att köpa denna hemtrevliga bostaden på 2 rum och kök disponerat på 59 kvadratmeter. Ta hissen upp och möts av en ljus och trevlig hall med spottar i taket och nya ytskikt 2021. Badrummet har plats för tvättmaskin och har fått en ny kommod installerad 2021. Köket har plats för matgrupp och gott om bänkyta för matlagning. Sovrummet har en rymlig klädkammare och från vardagsrummet kommer ni till balkongen som ligger i sydvästläge. Föreningen har god ekonomi och i den låga avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband på 250 mbit. I källaren finns tvättstuga och en övernattningslägenhet ifall man får besök som ska stanna kvar längre.Övriga utrymmen är bastu, gym samt en samlingslokal för kalas eller fest.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
58.5 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Avgift
3 561 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv samt 250 Mbit/s bredband.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Laminatgolv med tapetserade väggar samt förvaring.
  Badrum
  Våtrumsmatta på golv, kaklade väggar, toalett, tvättställ med kommod samt dusch. Förberett för tvättmaskin.
  Sovrum
  Laminatgolv, tapetserade väggar samt klädkammare.
  Kök
  Laminatgolv, tapetserade väggar, vitt kök med kakel ovanför arbetsbänk, ugn, spis, kyl/frys samt skafferi.
  Vardagsrum
  Laminatgolv, tapetserade väggar samt utgång till balkong i sydvästläge.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1947-49
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  133 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Malmaberg i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Hela fastigehten består av 3 bostadshus med 112 lägenheter beläget på adresserna Malmabersgatan 79-81 och Markörgatan 6. Tre av lägenheterna har egen ingång. Det finns 10 garageplatser och 76 p-platser, varav 58 stycken är försedda med elstolpe. Det finns även ett moped/mc garage att hyra, där det finns plats för 3 st fordon. Observera att det är separata köer till p-platserna och garagen. Vid intresse av att hyra parkering kontakta Kjell Persson, Malmabergs hemmavicevärd.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem med digitalt grundutbud som ingår i avgiften. Bredband via Telenor 250 Mbit/s ingår i avgiften.
  Parkering
  80 kr/mån för p-plats utan el, kortare kö. 140 kr/mån för p-plats med el, kö. 340 kr/mån för garage, längre kö. Det finns fri parkering på Åkarhagsgatan som man kan ställa sig på tills man fått en egen parkeringsplats.
  Renoveringar
  1994 renoverades fastigheten med nya avlopps och el-stammar, ny tegelfasad samt nytt tak. 2021 Nya porttelefoner 2021 OVK Enligt samtal med föreningen 2020-05-27 finns inga större renoveringar planerade.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen 2020-05-27 finns inga planerade avgiftsändringar.
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv samt 250 Mbit/s bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  58.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 561 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv samt 250 Mbit/s bredband.
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Kommunikation
  12:ans buss går från Rekylgatan nedanför huset.
  Närservice
  ICA Supermarket Haga samt Hemköp Malmaberg.
  Parkering
  Gästparkering via Easypark app.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.