VISNING 14/7

Narvavägen 35

Krumeluren
VISNING 14/7

Narvavägen 35

Krumeluren

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
935 000 kr

Mycket fin 2:a i populära Krumeluren.

Välkomna till Narvavägen 35 och denna 2:a om 53 kvm med balkong i söderläge. Lägenheten karaktäriseras av fina golv och ljusa ytskikt. Ett fint kök samt rotrenoverad badrum gör att ni enkelt kan flytta in och bo. Stabil förening där även internet ingår i avgiften. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
53 kvm
Våning
3 av
Avgift
3 508 kr/mån

Visningar

Tisdag 14/7 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Plastmatta på golv, ljusa ytskikt samt garderober.
  Kök
  Ljust laminatgolv, ljusa ytskikt, bänkskiva, ljust kakel ovan arbetsytor, ljusgrå köksluckor, diskmaskin, spis/ugn, fläkt, kyl/frys samt skafferi.
  Badrum
  Våtrumsmatta på golv, ljust kaklade väggar, wc, handdukstork, badrumsspegel, tvättställ med kommod samt dusch med glasvägg.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong i söderläge.
  Sovrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Krumeluren i Västerås, VÄSTERÅS
  Allmänt om föreningen
  Föreningens fastighet Krumeluren 1 i Västerås kommun består av 3 bostadshus med tillsammans 25 trapphus. Området bebyggdes på 1952-56 och har kvar sin 50-tals charm. Föreningen har en egen sida där mycket information står: http://www.hsb.se/malardalen/krumeluren
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och Ip-telefoni ingår i avgiften och Kabel-TV också från Bredbandsbolaget. En el-kostnad på 40 kr ingår också i avgiften, mer el bekostas av innehavaren.
  Parkering
  43 garageplatser, 300-470 kr/mån. 44 p-platser med eluttag, 215 kr/mån. 78 övriga parkeringsplatser, 150 kr/mån. I dagsläget är det kö på både garage och parkering. 12 st gästparkeringar med 2 gästkort till varje lägenhet.
  Renoveringar
  2017 - Målning av tak, entréportar och sockel samt garage. 2015 Renoverades balkongerna i lilla krumeluren samt höghusen. 2014/15 - Byte av lås i lägenheter och fastighet. 2012 - Balkongrenovering. 1995 - Byte av stammar. 1995 - Byte av elstigar. 1995 - Fasad renovering. Föreningen har inga större renoveringar inplanerade i nuläget. (2020-04-22) Föreningen följer underhållsplan.
  Ekonomi
  Inga kommande avgiftsförändringar (2020-04-22)
  Övrigt
  I föreningen finns det 8 tvättstugor fördelade på fyra olika platser, cykelförråd, relaxavdelning med bastu, gym, övernattningslägenhet samt en gemensamhetslokal.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matkällarförråd.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  53 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 508 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv samt internet.
  Andel i föreningen
  0,45658%
  Andel av årsavgift
  0,45658%
  Total driftskostnad
  240 kr/mån
  El: 150 kr/mån
  Försäkring: 90 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnaderna är uppskattade och kan variera från person till person.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!