Norra skjutbanegatan 12D

Haga

Norra skjutbanegatan 12D

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
795 000 kr

Tvåa med inglasad balkong i populärt område

På populära Haga hittar ni denna bostad på hela 59,5 kvm, välplanerat med rymligt vardagsrum, anslutande sovrum samt ett kök med plats för matgrupp och dessutom en inglasad balkong. Föreningen Västhaga nr 8 är en stabil förening som gjort stora renoveringar som stambyte. I avgiften ingår uppvärmning, vatten samt ett grund utbud av kabel-TV. Haga är ett område som är särskiljs med gröna ytor, matbutiker med generösa öppettider samt goda kommunikationer. Vi ses på visningen, anmäl er nu!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
59.5 kvm
Driftskostnad
3 000 kr/år
Våning
2 av 4
Avgift
3 934 kr/mån I avgiften ingår uppvärmning, Vatten och Kabel-TV

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Laminatgolv, tapetserade väggar samt gott om förvaring.
  Vardagsrum
  Laminatgolv, tapetserade väggar samt utgång till balkong.
  Sovrum
  Laminatgolv, tapetserade väggar samt förvaring.
  Badrum
  Våtrumsmatta samt våtrumstapet, tvättställ, spegelskåp, toalett samt duschkabin.
  Kök
  Ljust kök med laminatgolv, vita köksluckor och vitt kakel. Kyl/frys, spis/ugn samt plats för matgrupp.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  167 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Västhaga nr 8 (MBF)
  Allmänt om föreningen
  Brf Västhaga nr 8 är en s.k äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av totalt 66 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Den totala boytan är 3 232,2 kvm. Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande accepteras med 10 % som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF (Mälardalens bostadsrättsförvaltning). Delat ägande accepteras med 10 % som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF (Mälardalens bostadsrättsförvaltning).
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV och Bredband Kabel-TV via Telenor (grundutbud ingår i månadsavgiften). Bredband via stadsnät (eget abonnemang krävs).
  Parkering
  Bilplats P-plats med motorvärmare: 16 st för ca 120 kr/mån. Kö tillämpas. P-plats utan motorvärmare: 16 st för ca 65 kr/mån. Kö tillämpas. Längs gatan finns även parkeringar som kommunen har där man kan köpa månadskort för ca 350 kr/mån. Annars avgift mellan 9.00-18.00. Ingen kö.
  Renoveringar
  Kommande/Gjorda renoveringar 2005 Lägenhetsdörrar. 2004 Balkonger, stadsnät. 2001 Rotrenovering samt fönster. 1992 Stambyte. Föreningen planerar ett takbyte. Fortfarande under planering.
  Övrigt
  Gemensamma utrymmen - Cykelkällare. - Tvättstuga. - Gym. - Bastu. Tillkommer en pantavgift på 200kr - Grillplats finns på baksidan av huset.
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  59.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 934 kr/mån I avgiften ingår uppvärmning, Vatten och Kabel-TV
  Andel i föreningen
  1,7397%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!