Norra skjutbanegatan 33B

Haga

Norra skjutbanegatan 33B

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
995 000 kr

Unik möjlighet för bästa läget på Norra Skjutbanegatan!

Välkomna till Norra Skjutbanegatan 31B. Här finns nu möjligheten att förvärva en fantastisk bostad med 3 rum och 67,9 kvm som med lite kärlek kan bli något riktigt speciellt. Med ett härligt grönskande läge och stora ljusinsläppande fönster kan inte grunden för ett bra boende inte bli bättre. Balkongen är också utbyggd och inglasad. Föreningen är stabil och gjort många stora renoveringar såsom rotrenovering på 90-talet och takbyte 2021. I källaren finns även gym och bastu utöver den nyrenoverade tvättstugan. Föreningen bildades år 1960 och innehåller 72 lägenheter. Här bor ni med närhet till handelscentrum, livsmedelsaffärer, hundrastgård, skola, lekparker och fina grönytor. Bussförbindelser finns runt husknuten och linje 4:a går var 12:e minut mot Västerås centrum. Med riklig grönska runt omkring sig så kan man inte ana att endast ett stenkast bort ligger det ständigt växande finslätten med nya Northvolt och Science Park som kommer göra det mer och mer attraktivt läge. Rätt utanför portarna har ni en stor och lummig gård med lekplats, grillplats och platser för att sitta och umgås med familj, vänner och grannar. Här trivs du, både ung som gammal.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
67.9 kvm
Driftskostnad
4 200 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
3 601 kr/mån I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten, grundutbud av kabel-TV.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1961
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  139 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Västhaga nr 13
  Allmänt om föreningen
  BRF Västhaga 13 bildades år 1960 och består av 72 lägenheter fördelade på 63 stycken 3 rok och 9 stycken 2 rok, samtliga lägenheter innehar en stor inglasad balkong i söderläge. I källaren finns en stor tvättstuga samt tillgång till gym och bastu. Cykelrum finns för att du ska kunna förvara din cykel tryggt och säkert. Parkering med el-stolpe samt garage finns, kösystem gäller. Ute på gården finns en grillplats att nyttja samt lekplats till barnen. Mer information finns att hämta på https://brfvasthaga13.bostadsratterna.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  KABEL-TV/BREDBAND: Kabel-tv via Telenor, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Fibra, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Parkering med el, 40 st, kostar 145 kr/mån, ingen kö. Garage, 23 st, kostar 350 kr/mån, lång kö.
  Renoveringar
  GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: 1991-1992 ROT-renovering 2007 Ytskikt i badrum 2012 Alla stamventiler utbytta i källaren och termostater utbytta i lägenheterna 2017 Stamspolning 2021 Takbyte 2021 Renovering av tvättstuga KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Renovering av lekplats samt grillplats under 2022. Gym och bastu ska även renoveras under nästa år.
  Ekonomi
  Avgiften höjs med 3% vid årsskiftet.
  Övrigt
  GEMENSAMMA UTRYMMEN: Inom föreningen finns gemensam tvättstuga, bastu, gym och cykelrum.
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten, grundutbud av kabel-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  67.9 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 601 kr/mån I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten, grundutbud av kabel-TV.
  Andel i föreningen
  1,41942%
  Total driftskostnad
  350 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Kommunikation
  12:ans buss går från Rekylgatan nedanför huset.
  Närservice
  ICA Supermarket Haga samt Hemköp Malmaberg.
  Parkering
  Gästparkering via Easypark app.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.