Budgivning pågår

Norrbygatan 3E

Budgivning pågår

Norrbygatan 3E

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
995 000 kr
Aktuellt bud: 995 000 kr

Välplanerad trea med två balkonger på populära Odensvi.

Välkommen till denna rymliga trea på 80,5 kvm, belägen på sjätte våningen med hiss. Denna bostad erbjuder en unik möjlighet för dig som vill sätta din egen prägel på ditt hem. Lägenheten ligger i den stabila föreningen Kolarhagen, som nyligen genomfört en omfattande fasadrenovering och investerat i solceller på taket. Lägenheten har två sovrum. Det första sovrummet är rymligt och har direkt anslutning till en inglasad balkong, perfekt för att njuta av morgonkaffet eller en lugn stund med en bok. Det andra sovrummet är mysigt och lämpar sig väl som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Vardagsrummet är stort och ljust med utrymme för både umgänge och avkoppling. Köket är funktionellt med goda arbetsytor och förvaring. Från köket nås den andra inglasade balkongen, vilket skapar en trevlig och ljus matplats året runt. Badrummet är välplanerat och utrustat med alla nödvändigheter. Föreningen Kolarhagen är stabil med god ekonomi och långsiktig planering. Den nyligen genomförda fasadrenoveringen ger byggnaden ett fräscht och modernt intryck, och de installerade solcellerna på taket bidrar till låga driftkostnader och ett hållbart boende. Odensvi är känt för sin lugna och gröna omgivning med närhet till både natur och stadens bekvämligheter. Här finns goda kommunikationer, skolor och affärer inom bekvämt avstånd. Denna bostad erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa ditt drömhem i en stabil och attraktiv förening. Välkommen på visning för att uppleva potentialen på plats! Anmäl er till visning via vår hemsida direkt!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
80.5 kvm
Driftskostnad
6 300 kr/år
Våning
6 av 10
Hiss
Ja
Avgift
5 403 kr/mån inkl värme, vatten & tv.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  137 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggen BRF Västeråshus nr 17 Kolarhagen
  Allmänt om föreningen
  Kolarhagen inrymmer både en bostadsdel samt en affärsdel (Odensviplatsen). Bostadsdelen består av 508 lägenheter som fördelar sig på 3st 6rok, 9st 5rok, 72st 4rok, 201st 3rok, 179st 2rok och 44st lägenheter med 1rok. Dessa lägenheter fördelar sig på 4 olika hustyper med adresserna Odensvigatan 1-9, Norrbygatan 3-5 och Kumlagatan 1-11. I affärsområdet Odensviplatsen 2-3 finns läkarmottagning, frisör, sjukgymnaster öppen förskola, MVC och BVC samt en restaurang med med fullständiga rättigheter. I föreningen finns 361 P-platser varav 96 med motorvärmare och 27st med tak och el. 110 garage av varierande storlek finns avsedda för medlemmar samt 2st MC-garage.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Digital-TV via Tele 2, grundutbud om 16 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele 2 eller Fibra, eget abonnemang krävs. Fastigheten är anslutna till ComHem. Grundutbudet har 17 möjliga kanaler och ingår i månadsavgiften. Utökat kanalutbud mot betalning kan beställas av ComHem i paketen Small, Medium och Large.
  Parkering
  Parkering utan el, 255 st, kostar 250 kr/mån. Kö i ca 3-6 mån. Parkering med tak och el, 27 st, kostar 400 kr/mån. Kö i ca 3-6 mån. Parkering med el, 162 st, kostar 350 kr/mån. Kö i ca 3-6 mån. Parkering med laddplats för elbil, 43 st, kostar 400 kr/mån samt 2,50 kr/kwh. Ingen kö just nu. Varmgarage, 110 st, kostar mellan 485-763 kr/mån beroende på storlek. Kö 3-6 mån. MC-garage, 2 st, kostar 200 kr/mån. Lång kö, ca 10 år. Gästparkering kostar 5 kr/timmen, 50 kr /dygn, 150 kr /vecka - max 3 veckor. Fria parkeringar finns längs Norrbygatan. Garage Brf Kolarhagen har totalt 112 garageplatser. 110 Bilgarage. 13-20,5 kvm pris från 388:- till 611:-/mån. 2 MC-garage. 5,5kvm 121:-/mån För att ställa dig i kö ring Riksbyggen 0771-860860
  Renoveringar
  1994 Fönsterbyte 1995 Installation av hissar i Odensvig. 1, 5 och 9 1996 Utbyte av vissa lägenhetsdörrar 2000 Nya vattenledningar och kulvert i mark 2000 Ombyggnad värmecentral 2002 Takomläggning på låghus och loftgånghus 2003 Installation av bredband 2016 Solceller 2016 Låsbyte 2019-20 43 st laddparkeringar för elbil - ingen kö. 2023 - 2024 Digitala skärmar har installerats. Både informationstavlor, bokningssystem till tvättstugan och porttelefoner. En stor renovering påbörjades våren 2022 och kommer att pågå i ca 2 år. Renoveringen innebär att fasader putsas, nya entrèpartier, balkonger glasas in, utbyggnad av balkonger i punkthus. På kolarhagen.balkongochfasad.se kan man läsa mer om renoveringen.
  Ekonomi
  Föreningen höjde månadsavgiften med 3% from 1/1 2024. Inga andra avgiftsändringar planerade i dagsläget. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår ej i månadsavgiften.
  Övrigt
  Träningslokal Bastu Relaxavdelning Fritidslokal Liten stuga lämplig för barnkalas eller mindre sällskap. Tillträde för ett år till bastu & relaxavdelning kostar 350:- Tillträde för ett år till träningslokalen kostar 650:- Tillträde som inkluderar både bastu & relaxavdelning och träningslokal kostar 1000:- För mer information, besök gärna föreningens hemsida: www.kolarhagen.se
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl värme, vatten & tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  80.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 403 kr/mån inkl värme, vatten & tv.
  Andel i föreningen
  0,21974%
  Andel av årsavgift
  0,21974%
  Reparationsfond
  504 kr
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  236 657 kr
  Total driftskostnad
  525 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Balkong
  Dubbla balkonger, inglasade
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Stadgar Årsredovisning

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!