Budgivning pågår
VISNING 27/10

Odensvigatan 9

Malmaberg
Budgivning pågår
VISNING 27/10

Odensvigatan 9

Malmaberg

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 895 000 kr
Aktuellt bud: 1 895 000 kr

Välplanerad 5:a i etage med stor balkong.

Varmt välkomna till Odensvigatan 9 och denna välplanerade 5:a om hela 107 kvm fördelat på två boendeplan. Bostaden är bekvämt belägen en våning upp med hiss och har ett helkaklat badrum från 2017 samt en gästtoalett. På det nedre planet finner ni entrén i anslutning till köket från 2017 med plats för matbord, helkaklat badrum samt två sovrum. På de övre boendeplanet finner ni resterande två sovrum, det större med en rymlig balkong, en toalett samt det rymliga vardagsrummet där familjen kan samlas och umgås. Till lägenheten hör ett källarförråd. Bo i en stabil förening med god ekonomi, som anlagt parkeringsplatser med laddning för elbilar/hybridbilar där du får plats direkt! Här har ni Skiljebo centrum ett stenkast från bostaden samt Västerås City såväl som Hälla shoppingcenter på cykelavstånd. Varmt välkomna på visning, anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
5 rok
Boarea
107 kvm
Driftskostnad
9 072 kr/år
Våning
1 av
Hiss
Ja
Avgift
5 851 kr/mån inkl värme, vatten & tv.
Tillträde
Mitten Dec el enl ök.

Visningar

Onsdag 27/10 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-06-19
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  137 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggen BRF Västeråshus nr 17 Kolarhagen
  Allmänt om föreningen
  Kolarhagen inrymmer både en bostadsdel samt en affärsdel (Odensviplatsen). Bostadsdelen består av 508 lägenheter som fördelar sig på 3st 6rok, 9st 5rok, 72st 4rok, 201st 3rok, 179st 2rok och 44st lägenheter med 1rok. Dessa lägenheter fördelar sig på 4 olika hustyper med adresserna Odensvigatan 1-9, Norrbygatan 3-5 och Kumlagatan 1-11. I affärsområdet Odensviplatsen 2-3 finns läkarmottagning, frisör, sjukgymnaster öppen förskola, MVC och BVC samt en restaurang med med fullständiga rättigheter. I föreningen finns 361 P-platser varav 96 med motorvärmare och 27st med tak och el. 110 garage av varierande storlek finns avsedda för medlemmar samt 2st MC-garage.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Brf Kolarhagens samtliga lägenheter är anslutna till Fibra (MälarEnergi:s stadsnät). I stadsnätet finns många olika tjänsteleverantörer på bredband Du kan välja överföringshastigheter från 1 till 100 Mbit/s till din lägenhet. IP-telefoni är möjligt att använda med flera leverantörer. Brf Kolarhagens samtliga lägenheter har möjlighet att ansluta bredband och IP-telefoni via ComHem. Du kan välja överföringshastigheter från 0,25 till 100 Mbit/s till din lägenhet i olika paket. Fastigheten är anslutna till ComHem. Grundutbudet har 17 möjliga kanaler och ingår i månadsavgiften. Utökat kanalutbud mot betalning kan beställas av ComHem i paketen Small, Medium och Large.
  Parkering
  Parkeringar Brf Kolarhagen har totalt 410 parkeringsplatser. 27 P-platser med tak & motorvärmare. 290:-/mån 135 P-platser med motorvärmare. 240:-/mån 248 P-platser utan motorvärmare. 150:-/mån Alla P-platser bokas på styrelseexpeditionen Norrbygatan 5. OBS! Kö kan förekomma till alla P-platser med motorvärmare. Tel. 021-149811 43 st platser för el-bil & laddhybrider. ingen kö. Garage Brf Kolarhagen har totalt 112 garageplatser. 110 Bilgarage. 13-20,5 kvm pris från 388:- till 611:-/mån. 2 MC-garage. 5,5kvm 121:-/mån För att ställa dig i kö ring Riksbyggen 0771-860860
  Renoveringar
  1994 Fönsterbyte 1995 Installation av hissar i Odensvig. 1, 5 och 9 1996 Utbyte av vissa lägenhetsdörrar 2000 Nya vattenledningar och kulvert i mark 2000 Ombyggnad värmecentral 2002 Takomläggning på låghus och loftgånghus 2003 Installation av bredband 2016 Solceller 2016 Låsbyte 2019-20 43 st laddparkeringar för elbil - ingen kö.
  Ekonomi
  2020-01-23 - inga planerade avgiftsförändringar.
  Övrigt
  Träningslokal Bastu Relaxavdelning Fritidslokal Liten stuga lämplig för barnkalas eller mindre sällskap. Tillträde för ett år till bastu & relaxavdelning kostar 350:- Tillträde för ett år till träningslokalen kostar 650:- Tillträde som inkluderar både bastu & relaxavdelning och träningslokal kostar 1000:-
  Överlåtelseavgift
  1 182 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl värme, vatten & tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  107 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 851 kr/mån inkl värme, vatten & tv.
  Andel i föreningen
  0,26065%
  Andel av årsavgift
  0,26392%
  Reparationsfond
  1 641 kr
  Total driftskostnad
  756 kr/mån
  El: 600 kr/mån
  Försäkring: 156 kr/mån
  Beräknat antal pers
  4
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.