Steget före

Patentgatan 7B

Tegnérlunden
Steget före

Patentgatan 7B

Tegnérlunden

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 595 000 kr

Tvåa i toppskick med egen ingång och två uteplatser.

Kontakta mäklaren för visning! Välkommen till Patentgatan 7B och denna moderna lägenhet belägen i markplan! Byggd med omsorg år 2018, denna 2:a med egen ingång är välplanerat och kombinerar modern elegans med bekväm livsstil. Med ett ljust och luftigt utrymme, erbjuder köket en öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet, vilket skapar en inbjudande atmosfär perfekt för umgänge med vänner och familj. Utanför vardagsrummet finns en privat uteplats där du kan skapa din egen avkopplande oas med loungemöbler och gröna växter. Utöver detta finns även möjligheten att använda den egna ingången som ytterligare en uteplats. Sovrummet är en fristad av ro och harmoni med gott om plats för en stor säng och personliga inredningsdetaljer. Det stora helkaklade badrummet har moderna bekvämligheter och tvättmöjligheter som gör vardagen smidig och enkel. Dessutom finns en smart förråd/klädkammare för extra förvaring. Det centrala läget gör livet enkelt och bekvämt med närhet till Västerås City, centralstation, kommunikationer och Ica Ettan, snabb access ut på E18 för snabb åtkomst till allt som staden har att erbjuda. Föreningen är stabil och erbjuder låga avgifter som inkluderar bredband, TV, värme och vatten. Här kan kan du flytta in direkt och njuta av livet.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
51 kvm
Driftskostnad
3 191 kr/år
Våning
1 av 6
Hiss
Ja
Avgift
3 842 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och bredband.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Energideklarerades
  2021-04-23
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  78 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Tegnérlunden 5 i Västerås
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Parkering
  Tegnérlunden 5 förfogar över 27 st garageplatser i samfällighetens garage, ca 1100 kr/mån. 2024-02-28 1 Plats ledig. 11 st p-platser utomhus med elstolpe, 400 kr/mån, lång kö. Föreningen samverkar med grannföreningen gällande att dela med sig av garageplatser (korttidsavtal) så att beläggningen är maximal.
  Renoveringar
  Följer underhållsplanen.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen höjdes avgiften med 10% den 1 Maj 2024.
  Gemensamhets­utrymmen
  Cykelställ med tak, barnvagnsrum, miljöhus. Samfällighetens gemensamhetslokalen "Svarta huset" går att hyra för en kostnad om 500 kr/dygn (från kl 12.00 - kl 12.00 nästa dag). I lokalen finns ett större rum (utrustat med pentry, ett större matbord och soffa), ett mindre sovrum samt en toalett. (inga förråd finns att tillgå)
  Överlåtelseavgift
  1 432 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, tv och bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  51 kvm
  Aareakälla
  Säljaren
  Avgift
  3 842 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och bredband.
  Andel i föreningen
  1,27612%
  Andel av årsavgift
  1,27612%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  719 238 kr
  Total driftskostnad
  266 kr/mån
  El: 167 kr/mån
  Försäkring: 99 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!