Såld

Pionvägen 19

Gryta
Såld

Pionvägen 19

Gryta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
3 795 000 kr

Renoverad villa med inglasat uterum på lättskött hörntomt på populära Gryta!

Varmt välkomna till populära Gryta, Pionvägen 19 och denna topprenoverade villa om 132 kvm fördelat på 5 rok på två våningsplan. Här har ni ett fint kök samt två renoverade badrum med golvvärme i absolut toppskick, ett på vardera plan där det övre badrummet även är utbyggt och rymligare med plats för badkar. Sällskapsutrymme, kök samt grovingång/tvättstuga finner ni i bottenplanet medan sovrummen befinner sig på övre plan. Ut genom altandörren från vardagsrummet finner ni den inglasade samt isolerade uteplatsen för mysiga sommar/höst-kvällar samt det tillhörande garaget. Nyligen gjord stenläggning leder till ingång genom huvudingång samt groventré, båda med Yaleman kodlåsdörrar som är kopplade till Verisure larmet så att ni slipper krångla med nycklar eller fundera om det är låst hemma. Gryta är ett familjevänligt och lugnt område. Här finns det flera lekparker inom gångavstånd, nära bussförbindelser som går frekvent, vårdcentral med BVC, apotek, bibliotek samt ICA Kvantum. Det finns även gott om skolor för barn från förskoleålder till högstadiet. Cykeln tar dig till Västerås centrala delar enkelt, dessutom finns Rocklunda motionsspår och isbana samt Bellevue fritidsaktiviteter nära till hands. Huset säljs nivå 2 besiktat samt försäkrat mot dolda fel. Här planeras en visning efter sommaren, anmäl ert intresse nu eller kontakta mäklaren för mer information!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
2-plansvilla
Rum
5 rok
Sovrum
4
Boarea
132 kvm
Biarea
20 kvm
Fastighetsbeteckning
Pingstliljan 158
Driftskostnad
41 508 kr/år
Tomtarea
326 kvm

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  1984
  Fasad
  Fasadtegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luftvärmepump IVT
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2016-06-22
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  74 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  D
  Fastighetsbeteckning
  Pingstliljan 158
  Övrigt
  2016 Renoverat sovrum samt vardagsrum. 2017 Ny gräsmatta, målning staket samt tankrengöring. Renoverat hallen samt bytt samtliga innerdörrar. 2018 Målning väggar, innertak samt kakel i köket och ny led belysning. 2018 Stenläggning med belysning, byggt trädäck, utfört dränering, målning av takfot över groventré och entrédörr. 2019 Renovering av båda badrummen med golvvärme, utbyggnad av det övre badrummet. 2019 Ny elcentral, installation hemlarm Verisure med rökdetektor i varje rum samt garage. 2019 Ny luftvärme pump från IVT. 2019 Byggnation av altan från Willab Garden med inglasning samt takisolering. 2020 Renovering groventré/tvättstuga. 2020 Byggnation av lekstuga, ny fasadbelysning samt nya ytterdörrar med Yaleman lås kopplade till Verisure. 2021 Renovering av sovrum på övre plan 2021 Ny diskmaskin från Electrolux, tvättmaskin från Bosch(9kg). 2021 Nya planteringar på tomten 25 st idegran samt 11 tujor vid staket/torg. Samtliga i 170cm höjd. Internet via Tele2.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Pionvägen 19
  Postnummer
  72246
  Ort
  VÄSTERÅS
  Område
  Gryta
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Tomträtt
  Tomträttsavgälld
  10 700 kr/år
  Total Driftskostnad
  41 508 kr/år
  Uppvärmning: 28 094 kr/år
  VA: 3 168 kr/år
  Väg, samf.: 2 500 kr/år
  Försäkring: 4 786 kr/år
  Sotning: 2 960 kr/år
  Beräknat antal pers
  4
  Taxeringsvärde
  2 216 000 kr
  Summa pantbrev
  2 368 122 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Tomträtt
  Tomtyta
  326 kvm
  Uteplats
  Inglasat uterum
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Pingstliljan GA:4 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Västerås Pingstliljan GA:5 ändamål: Radio-tv och/eller tele
 • Närområde
  Parkering
  Fri gästparkering.
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Dokument & Länkar

Energideklaration Bostadsfilm

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.