Drottninggatan 32D
Drottninggatan 32D

Centralt belägen 2:a med balkong i sydligt läge!

Välkomna till Drottninggatan 32D och denna välplanerade 2:a, bekvämt belägen på första våningen med hiss. Lägenheten erbjuder 55.5 kvm i utmärkt läge i ett trevligt område. Lägenheten fördelar sig över ett ljust och trivsamt kök med plats för matbord, ett ljust och välplanerat vardagsrum med utgång till en stor balkong i söderläge, ett rymligt badrum med dusch, samt ett harmoniskt sovrum med burkspråk. Lägenheten är attraktivt belägen med gångavstånd till centrala Västerås med dess fulla utbud av butiker och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 075 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  55.5 kvm
 • Hiss:
  Ja
 • Rum:
  2
 • Våning:
  1 av 3
 • Avgift: 4 220 kr/månad

  Inklusive värme, vatten och kabel-TV

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med klinkergolv, ljusa ytskikt-19 samt två garderober samt två överskåp. KÖK med klinkergolv, ljusa ytskikt-19, ljusa köksluckor-19, ljust kakel ovan arbetsytor, spis/ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys, städskåp. BADRUM med våtrumsmatta på golv, kaklade väggar, wc, handfat, kommod, spegelskåp samt dusch. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt-19, fönster med burspråk samt två garderober med överskåp. VARDAGSRUM med parkettgolv, ljusa ytskikt-19, ljus panelvägg samt utgång till balkong.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  Bergsprängaren 4
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  8
  Lgh.nmr. LM
  1003
  Adress
  Drottninggatan 32D
  Postnummer
  724 64
  Postort
  Västerås
  Område
  Jakobsberg
  Boarea
  55.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 20 okt 2009
  Besiktades av: Dan Andersson
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  HSB BRF Jakobsberg i Västerås
  Byggår
  1947
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 2 086 kr
  Kontrollerades: Fredag 7 jun 2019
  Andelstal insats
  3,20936%
  Andelstal avgift
  3,20936%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Om föreningen Föreningens fastighet byggdes år 1947. Ombyggnaden färdigställdes under 1989-1990. På fastigheten finns ett bostadshus med tillsammans fyra trapphus med adresserna Drottninggatan 32 A-D. Förenings ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB Mälardalen. PARKERING: Parkering med el, kostar 225kr/mån, kö. ( 2 st i kö, 2019-02-15) Besökare hänvisas till gästparkeringen, giltigt parkeringstillstånd skall placeras i vindrutan. Varje lägenhet har 2 st gästparkeringskort, nya kort kan lösas ut av boende till ett självkostnadspris. Vid flytt skall gästparkeringskorten överlåtas till den nye lägenhetsinnehavaren.
  Värme- och ventilationsanläggning
  Fjärrvärme
  Renoveringar
  1989-1990 Stambyte 2015 Nya hissar 2017 Ny uteplats med utemöbler och grill 2017 Underhåll av trapphus
  Planerade renoveringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-06-07 finns inga större renoveringar eller ombyggnationer planerade eller beslutade. Styrelsen är igång med att se över möjligheterna att anlägga fler parkeringsplatser.
  Övriga utrymmen
  Tvättstuga finns i källaren Cykelrum Hobbyrum Bastu
  TV/Internet
  Kabel-TV via Comhem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Comhem, eget abonnemang krävs.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-06-07 finns inga planer/beslut på att förändra månadsavgiften inför 2019.
  Hushållsel
  270 kr/månad
  Hemförsäkring
  90 kr/månad
  Summa driftskostnader
  360 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 162 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Bergsprängaren 4

Drottninggatan 32D

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!