Flisavägen 23
Flisavägen 23

Ljus och fin 2:a med inglasad balkong.

Nu finns snart möjligheten att flytta in i denna fina 2:a om 67,2 kvm med ett fräscht kök, ljusa ytskikt, inglasad balkong i västligt läge samt fri parkering. Loftgångsbalkong på framsidan med morgonsol. Förråd i källaren. Närhet till Coop, allmänna kommunikationer samt Hälla shoppingcenter på 5 minuters avstånd. Säljaren planerar att flytta efter sommaren, kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  875 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  67.2 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  2
 • Våning:
  2
 • Avgift: 3 724 kr/månad

  Inklusive värme, vatten, kabel-TV och parkeringsplats

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med laminatgolv, ljust tapetserade väggar, ingång till klädkammare. KÖK med laminatgolv, ljust tapetserade väggar, ljusa köksluckor, kakel ovan arbetsytor, kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, integrerad ugn, fläkt. BADRUM med våtrumsmatta på golv, ljust kaklade väggar, tvättmaskin, wc, handfat med kommod, badrumsspegel samt dusch. VARDAGSRUM med laminatgolv, ljust tapetserade väggar. SOVRUM med laminatgolv, ljust tapetserade väggar, garderob med skjutdörrar samt utgång till inglasad balkong.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  102
  Adress
  Flisavägen 23
  Postnummer
  Postort
  Västerås
  Område
  Bjurhovda
  Boarea
  67.2 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  BRF Vikingen
  Bildades
  1967
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  0,6926%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Antal lägenheter: 128 st, varav 1 lägenheter är upplåtna med hyresrätt. Ekonomisk och administrativ förvaltare är Mark. GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: Början -90-talet stamrenovering Början -90-talet fönsterbyte 2003 elstigar 2006-2007 balkongrenovering 2006-2007 fasadrenovering 2012 iordningställande av föreningens gård, grillplats och parkering 2015 Källarrenovering KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Det pågår just nu totalrenovering av hela gården. AVGIFTSÄNDRINGAR: Enligt samtal med föreningen 2019-04-26 inga planerade avgiftshöjningar. KABEL-TV/BREDBAND/IP-TELEFONI: Kabel-TV via Comhem, grundutbud med 17 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, eget abonnemang krävs. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga Cykelrum Hobbyrum/Förråd att långtidshyra ca 30kvm för 225kr/mån. (olika storlekar) separat kö. PARKERING: Parkering utan el är kostnadsfritt med boendekort. Extra kort kostar 500 kr/år. Parkering med el kostar 80 kr/mån, längre kö. 4 Husvagnsparkering 75 kr/månad, kort kö.
 • Kostnader
  Hushållsel
  225 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  325 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av säljaren
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Flisavägen 23

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!