Västermalmsgatan 11
Västermalmsgatan 11

Unik 2:a i markplan med uteplats samt egen ingång.

Nu har ni möjligheten att förvärva en mycket fin och välplanerad 2:a om 62 kvm. Renoverat kök med integrerade vitvaror samt marrakech klinker som sträcker sig ut i den ljusa och välkomnande hallen. Badrum renoverat 2017 med unika detaljer som tvättställ i sten, träbadkar, mosaik samt takhängd hylla. Hallen leder dels till ett rymligt sovrum samt ut till vardagsrummet med parkettgolv och utgång till insynsskyddad uteplats i sydostligt läge. Soliga dagar kan ni söka skugga under uteplatsens markis, det finns även markiser på bostadens samtliga fönster. Stabil förening där bredband från Com hem ingår i avgiften. Utanför entrédörren har ni på gångavstånd centrums fulla utbud, Djäkneberget, promenadstråk vid Svartån samt Mälaren. Pendlaren når Västerås centralstation på ca 5 minuter med cykel. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 650 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  62 kvm
 • Rum:
  2
 • Våning:
  1
 • Avgift: 4 008 kr/månad

  Inklusive värme, vatten, kabel-TV och Internet

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med marrakech klinker på golv, ljust tapetserade väggar samt förvaring med skjutdörrar. BADRUM med klinkergolv, ljust kaklade väggar, dusch/badkar, handfat i sten, wc, badrumsskåp. tvättmaskin samt torktumlare. KÖK med marrakech klinker på golv, ljust tapetserade väggar, mörkt kakel ovan arbetsytor, ljus laminatbänkskiva, ljusa köksluckor, integrerad diskmaskin, fläkt, induktionshäll, integrerad mikro, integrerad varmluftsugn samt kyl/frys. VARDAGSRUM med parkettgolv, ljust tapetserade väggar samt utgång till uteplats i syd ostligt läge. SOVRUM med parkettgolv, mörkt tapetserade väggar samt förvaring med skjutdörrar.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  Västermalmsgatan
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  92
  Adress
  Västermalmsgatan 11
  Postnummer
  724 61
  Postort
  Västerås
  Område
  Västermalm
  Boarea
  62 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 32
  Bildades
  1982
  Byggår
  1983
  Juridisk person
  Nej
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  0,59842%
  Andelstal insats
  0,59842%
  Andelstal avgift
  0,59834%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 32 Antal lägenheter: 147 Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Bergslagen. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen.
  Renoveringar
  2004 Installation av bredband 2005 Tvättstuga 2012 Ventilationsanläggning 2012 Porttelefonsystem 2013 Målning av trapphus 2013 Ventilationsanläggning 2014 Del av tvättutrustning 2014 Byte av brf:s två undercentraler 2015 Del av tvättutrustning 2015 Hissar 2016 Huskropp utvändigt 2016 Markytor 2017 Hissar 2018 stamspolning 2018 Skalskydd med taggläsare för källare. 2018 Nytt gruppavtal för Com hem digital-tv, bredband och telefoni. 2019 Plåt samt trädetaljer utvändigt.
  Planerade renoveringar
  2020 Yttre målning 2019 Bottenstams relining i år. (påverkar inte hyran)
  Övriga utrymmen
  Tvättstugor Lägenhetsförråd Cykelrum Garage Övernattningslägenhet
  TV/Internet
  Com hem ingår i avgiften med bredband, tv samt telefoni. Stadsnät finns, separat abonnemang krävs.
 • Parkering
  • P-plats:
   Kostnad: 275 kr/månad.
  • P-plats:
   Kostnad: 360 kr/månad. Strömuttag finns.
  • Carport:
   Kostnad: 300 kr/månad.
  • Carport:
   Kostnad: 400 kr/månad. Strömuttag finns.
  • Garage:
   Kostnad: 380 kr/månad.
  • Garage:
   Kostnad: 500 kr/månad. Strömuttag finns.

  • Enligt samtal med föreningen 2019-08-28 går det normalt att få en parkeringsplats på 3 månader.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Enligt samtal med föreningen 2019-08-28 finns inga beslut om förändrad avgift.
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  142 kr/månad
  Summa driftskostnader
  442 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 162 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Västermalmsgatan

Västermalmsgatan 11

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!