Steget före

Rekylgatan 10

Haga
Steget före

Rekylgatan 10

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Accepterat pris:
695 000 kr

Etta bland trädtopparna

Välkomna till höjden på Rekylgatan 10. Här på våning fem bland trädtopparna har ni en suverän etta med sovalkov och rejält kök. En välplanerad bostad med gott om förvaring i hallen och fint ljusinsläpp med stora fönster samt spotlights i taket. Badrum som har plats nog för en tvättmaskin utan att den upplevs i vägen. Allt i gott skick med en månadskostnad som inkluderar värme, VA, kabel-tv, bredband och br-tillägg. BRF Rekylen är en populär och stor förening i Västerås. Med hela 531 lägenheter är det en av Västerås största och har skött om sina sex fastigheter exemplariskt lång tid tillbaka. Mer utförligt vilka typer av renoveringar som gjorts i föreningen kan ni läsa mer om under avsnittet "Förening". Lägenheten är belägen i ett attraktivt läge i Haga med direkt närhet till livsmedelsbutiker och grönska. Anmäl ert intresse!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
36.5 kvm
Våning
5 av 13
Hiss
Ja
Avgift
2 852 kr/mån Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1961
  Fönster
  Isolerglas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Rekylen
  Allmänt om föreningen
  Föreningens namn är Brf Rekylen i Västerås organisationsnummer 778000-5042 Husen uppfördes mellan år 1960-1964. I föreningen finns fem höghus med 13 våningar samt ett längre låghus som består av tre våningar med garage i markplan. Antal lägenheter inom föreningen är 531. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MARK. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som ett tillägg till fastighetsförsäkringen, via Länsförsäkringar Bergslagen. Medlemmar ska dock teckna en egen hemförsäkring för sin lägenhet. Till alla Bostadsrätter ingår dels en sk. Matkällare ca 1 kvm, samt ett förråd ca 8 kvm. Matkällarna finns i låghusen på BV och i höghusen i källaren. Förråden finns antingen i källaren, på bottenvåningen eller på vinden. Förråden är av typ ”nätburar”. Föreningsinformation finns tillgänglig på https://www.rekylen.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Tele2, grundutbud (8 valbara favoriter), Bredband 100/10 Mbit/s via Tele2 (tidigare ComHem) samt fast telefoni Bas via Tele2 ingår i månadsavgiften. Man kan även välja annan leverantör via Stadsnätet med eget abonnemang.
  Parkering
  Det finns 130 garageplatser, 217 parkeringsplatser försedda med motorvärmaruttag (varav 50 har eluttag för laddning av elbil), 67 vanliga parkeringsplatser samt 43 avgiftsbelagda besöksparkeringar. För priser och kö gå till https://www.rekylen.se/bilplatser
  Renoveringar
  1991 Renovering av fasader. 1993 Badrummens ytskikt samt golvbrunnar renoverades. 2000 Porttelefoner installerades. 2003-2004 Fönsterbyte till isolerglas. 2005 Nytt ytskikt på samtliga tak. 2008 Radonmätning, radonhalten ligger väl under gränsvärdet. 2009 Energideklaration utförd. Energiklass D, Energiprestanda ca 184 kWh/kvm och år. 2012 Nya lägenhetsdörrar installerades. 2012-2013 Elstigar, viss balkongrenovering. 2015 Dränering låghus, trappor och yttre miljö. 2014-2017 P-platser och garage, uppfräschning av utemiljö, planteringar etc. 2016 Renovering av bastun. 2016 Renovering av samtliga balkonger och tilläggsisolering av samtliga fönster påbörjas. 2017 Färdigställande av markarbete vid R10 – R14. 2017 Tillbyggnad av återvinningsstation nära ICA Haga. 2017 Iordningställande av Parkeringsplatser. 2017 Nytt passersystem med kodbrickor till entrédörrar, förrådsutrymmen samt tvättstugor (inkl. bokningsfunktion) har installerats. 2017 Byte av elkablar för utomhusbelysning och elstolpar vid låghuset. 2018 Utbyte av räcken för taksäkerhet på samtliga hus. 2018 Ombyggnad av föreningslokal till två gästlägenheter, samlingslokal samt styrelserum. 2018-2019 Solcellanläggningar uppförda på hustaken (ca 630 m² solceller med en toppeffekt på ca 250 kWp) samt andra energibesparande åtgärder har installerats. 2019 Utbyte av portar för de äldsta fristående garagen (nedanför R1). 2019 Energideklaration utförd. Energiklass E, Energiprestanda ca 152 kWh/kvm och år. 2019 Samtliga balkonger inom föreningen har renoverats, inglasats och försetts med markis. 2019 Nya träningsmaskiner i gymmet. 2020 I bastun: byte av trälavar samt bastuaggregat. 2020 Installation av övervakningskameror i höghusens förrådsutrymmen samt cykelrum. 2020 Relining av samtliga köksstammar påbörjades. Arbetet i höghusen slutfördes 2023. 2022 Inspektion av samtliga radiatorer och synliga vattenledningar i lägenheter och gemensamma lokaler m.a.p. rost och andra skador. Påbörjade arbetet med att byta ut rostiga rör/radiatorer. 2023 Installation av övervakningskameror i vissa av låghusets förrådsutrymmen och cykelrum, samt i gymmet. 2023 Renovering av tvättstugan i R2. 2023 Renovering av tvättstugan i R4. PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER Tvättstugorna i R6 & 10 är planerade att renoveras under 2024. Styrelsen har föreslagit att byta ut vattenrören (tappvatten & värme) i fastigheterna, beslut ska tas av medlemmarna på en stämma, preliminärt under 2024.
  Ekonomi
  Styrelsen för Brf Rekylen i Västerås höjde årsavgiften för bostäder med 4% & värmetillägget med 3% 2024-01-01. Garage- och parkeringsavgifterna höjdes med 5% & schablonavgiften för elbilsladdning höjdes med 10%.
  Gemensamhets­utrymmen
  Föreningen har en bastu (R27), ett gym (R29), ett hobbyrum (träbearbetningsmaskiner) (R1), en vävstuga (R35) samt två grillplatser (vid låghusets gavlar). Tvättstuga finns i källaren i varje höghus samt 2 tvättstugor i låghuset (R9, R29). Inom föreningen finns återvinningsstation samt moloker för sopsortering. Cykelrum finns i, eller i anslutning till, varje port. Föreningen har en gemensamhetslokal samt två övernattningslägenheter (R8) som kan hyras av medlemmarna.
  Övrigt
  Tvättstuga finns i källaren i varje höghus samt 2 tvättstugor i låghuset. Cykelrum finns i, eller i anslutning till, varje port. Föreningen har en gemensamhetslokal samt två övernattningslägenheter som kan hyras av medlemmarna. Föreningslokalen, för möte och fest, har plats för 50 personer, Rekylgatan 8. Föreningen har en bastu, ett gym, ett hobbyrum (träbearbetningsmaskiner), en vävstuga samt två grillplatser. Inom föreningen finns återvinningsstation samt moloker för sopsortering. Fastighetsexpeditionen/vicevärdens kontor finns i bottenplan på Rekylgatan 6.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  36.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 852 kr/mån Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  0,00124%
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Närservice
  Hemköp Malmaberg.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!