Såld

Rekylgatan 6

Haga
Såld

Rekylgatan 6

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 095 000 kr

Unik lägenhet

Välkommen upp till sjätte våningen på Rekylgatan 6. Här har ni en populär trea på 65 kvm. Denna bostad är verkligen unik med ett extra utrymme som använts som verkstad och som dessutom har en välfungerande bastu på balkongen! Om detta inte passar den nya ägaren kan den med enkla medel återställas till sitt forna jag. Köket renoverades 2018 med IKEA-stommar. Badrummet renoverades av föreningen -93. Då lägenheten har varit uthyrd kan en ytskikts renovering rekommenderas. Fin utsikt från den inglasade balkongen samt bastun (som säljaren kan montera ned vid överenskommelse). Badrum som är stort nog för möjlighet till tvättmaskin utan att den upplevs i vägen. Allt i gott skick och till en låg månadskostnad som inkluderar värme, VA, kabel-tv, bredband och br-tillägg. BRF Rekylen är en populär och stor förening i Västerås. Med hela 531 lägenheter är det en av Västerås största och har skött om sina sex fastigheter exemplariskt lång tid tillbaka. Mer utförligt vilka typer av renoveringar som gjorts i föreningen kan ni läsa mer om under avsnittet "Förening". Lägenheten är belägen i ett attraktivt läge i Haga med direkt närhet till livsmedelsbutiker och grönska. Anmäl er till visning via vår hemsida!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
65 kvm
Driftskostnad
5 100 kr/år
Våning
6 av 13
Hiss
Ja
Avgift
4 444 kr/mån Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Energideklarerades
  2019-02-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  149 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Rekylen
  Allmänt om föreningen
  Föreningens namn är Brf Rekylen i Västerås organisationsnummer 778000-5042 Husen uppfördes mellan år 1960-1964. I föreningen finns fem höghus med 13 våningar samt ett längre låghus som består av tre våningar med garage i markplan. Antal lägenheter inom föreningen är 531. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MARK.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, grundutbud + 8 valfria kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband (100/10 Mbit/s) via Com Hem, ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet till bredband via Fibra men då krävs eget abonnemang.
  Parkering
  67 st p-platser: 184 kr/mån. 217 st p-platser med el (varav 50 har eluttag för laddning av elbil): 263 kr/mån. Avgift för p-plats med eluttag för laddning av el-bil är 263 kr/månad + en schablonavgift på 350 kr/månad för elförbrukningen (totalt 613 kr/månad). 130 st garageplatser: 473-840 kr/mån. Prissättningen baseras på en kallhyra för alla garage plus ett bränsletillägg/kvadratmeter garageyta för varmgaragen. Kallhyran för 2020 är fastställd till 473 kr/månad för de äldre garagen och 840 kr/månad för de nyare. 43 st avgiftsbelagda besöksparkeringar. Till samtliga parkeringsplatser är det separat kö.
  Renoveringar
  1991 Renovering av fasader. 1993 Badrummens ytskikt samt golvbrunnar renoverades. 2000 Porttelefoner installerades. 2003-2004 Fönsterbyte till isolerglas. 2005 Nytt ytskikt på samtliga tak. 2008 Radonmätning, radonhalten ligger väl under gränsvärdet. 2009 Energideklaration utförd. Energiklass D, Energiprestanda ca 184 kWh/kvm och år. 2012 Nya lägenhetsdörrar installerades. 2012-2013 Elstigar, viss balkongrenovering. 2015 Dränering låghus, trappor och yttre miljö. 2014-2017 P-platser och garage, uppfräschning av utemiljö, planteringar etc. 2016 Renovering av bastun. 2016 Renovering av samtliga balkonger och tilläggsisolering av samtliga fönster påbörjas. 2017 Färdigställande av markarbete vid R10 – R14. 2017 Tillbyggnad av återvinningsstation nära ICA Haga. 2017 Iordningställande av Parkeringsplatser. 2017 Nytt passersystem med kodbrickor till entrédörrar, förrådsutrymmen samt tvättstugor (inkl. bokningsfunktion via internet). 2017 Byte av elkablar för utomhusbelysning och elstolpar vid låghuset. 2018 Utbyte av räcken för taksäkerhet på samtliga hus. 2018 Ombyggnad av föreningslokal till två gästlägenheter, samlingslokal samt styrelserum. 2018-2019 Sol-el-anläggningar uppförda på hustaken. 2019 Utbyte av portar för de äldsta fristående garagen. 2019 Energideklaration utförd. Energiklass E, Energiprestanda ca 152 kWh/kvm och år. 2019 Samtliga balkonger inom föreningen har renoverats, inglasats och försetts med markis. Relining av avloppsstammar pågår under 2022.
  Ekonomi
  Inga beslutade avgiftsförändringar enligt kontakt med styrelsen 2022-09-06. Framtida avgiftsförändringar annonseras för föreningens medlemmar i utskick samt på hemsidan när de har beslutats om, vanligtvis i december.
  Övrigt
  Tvättstuga finns i källaren i varje höghus samt 2 tvättstugor i låghuset. Cykelrum finns i, eller i anslutning till, varje port. Föreningen har en gemensamhetslokal samt två övernattningslägenheter som kan hyras av medlemmarna. Föreningslokalen, för möte och fest, har plats för 50 personer, Rekylgatan 8. Föreningen har en bastu, ett gym, ett hobbyrum (träbearbetningsmaskiner), en vävstuga samt två grillplatser. Inom föreningen finns återvinningsstation samt moloker för sopsortering. Fastighetsexpeditionen/vicevärdens kontor finns i bottenplan på Rekylgatan 6.
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  65 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 444 kr/mån Inkl. värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  0,0022083%
  Andel av årsavgift
  0,0022083%
  Total driftskostnad
  425 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Både skola och förskola finns i området. Det är även mycket nära till dagligvaruhandel, idrottsplan med is på vintern och hundrastgård.
  Kommunikation
  12:ans buss går från Rekylgatan nedanför huset.
  Närservice
  ICA Supermarket Haga samt Hemköp Malmaberg.
  Parkering
  Gästparkering via Easypark app.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.