Steget före

Relinggatan 7

Stohagen
Steget före

Relinggatan 7

Stohagen

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 100 000 kr
Välkommen till ditt nya hem på Relinggatan 7 i det charmiga Sjöhagen! Denna härliga tvåa på 55 kvadratmeter erbjuder både komfort och bekvämlighet, med ett fräscht badrum och nyligen renoverat kök. Bostaden: Rymligt sovrum med plats för en stor säng och förvaringsmöbler. Ljust och öppet vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till en trevlig balkong. Köket är modernt och fräscht, utrustat med allt du behöver för att skapa kulinariska mästerverk. Badrummet är stilrent och har både dusch och bekväm tvättmöjlighet. Gott om förvaringsutrymme i lägenheten. Området: Beläget i det populära området Sjöhagen, med närhet till natursköna Lögarängen och vackra Mälaren för härliga promenader och avkoppling. ICA Sjöhagen finns nära till hands för din dagliga shopping. Erikslund Shoppingcenter nås snabbt med bil och erbjuder ett brett utbud av butiker och restauranger. Busshållsplats ligger precis utanför med bussar som går till sjukhuset (1:an) och även 115 Kolbäck/Köpingsbussen. Detta är en utmärkt möjlighet att bo i ett trivsamt område med närhet till både natur och bekvämligheter. Kontakta oss för mer information och boka din visning idag. Du kommer att älska att kalla Relinggatan 7 för ditt hem!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
55 kvm
Driftskostnad
4 200 kr/år
Våning
1 av 3
Avgift
3 998 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud av TV via ComHem.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1944
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  174 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Ankaret i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen är en äkta brf som äger fastigheten Ankaret 1 i Västerås med adresserna Spantgatan 4A-G. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Protector och den administrativa förvaltningen sköts av HSB.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  ComHem
  Parkering
  31 p-platser, 100-150 kr/mån.
  Renoveringar
  1995 - stambyte 2000 - fönsterbyte Planerade renoveringar: Fasadrenovering till 2024-2025
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen så är det inte bestämt med en höjning men en höjning är förväntad då kostnaderna ska öka. Hur mycket är inte bestämt ännu.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga, förråd, cykelrum och soprum.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud av TV via ComHem.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  55 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 998 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud av TV via ComHem.
  Andel i föreningen
  2,61896%
  Andel av årsavgift
  2,75148%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  28 992 kr
  Total driftskostnad
  350 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!