VISNING 12/7

Rotorvägen 4

VISNING 12/7

Rotorvägen 4

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 395 000 kr

Totalrenoverad 3:a på populära Asea-Stan med låg avgift!

Nu har ni chansen att köpa denna totalrenoverade 2:a som byggts om till en 3:a för den lilla familjen, bekvämt belägen på andra våningen med hiss. Lägenheten är luftig och fräsch med ljusinsläpp från tre väderstreck med nytt kök och nytt badrum samt med en balkong i soligt söderläge. Bo med tvättstuga samt förråd i markplan, parkeringsplats som går att ta över omgående samt i en välskött förening med låg avgift. Närhet till ICA butik, kommunikationer, Västerås City, Mälardalens Högskola samt med snabb access till motorväg E18 för er som pendlar. Flytta in och bara njut, här behöver ni inte göra något annat. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
53 kvm
Våning
2 av 9
Hiss
Ja
Avgift
3 548 kr/mån

Visningar

Söndag 12/7 kl 13:00 - 13:30
Anmälan krävs!
Måndag 13/7 kl 18:00 - 18:30
Öppen visning!
Visningsanmälan

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Entré
  Klinkergolv, ljusa ytskikt, spotlights samt ingång till klädkammare.
  Klädkammare
  Matta på golv, ljusa ytskikt.
  Kök
  Parkettgolv, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor, ljust kakel ovan arbetsytor, laminatbänkskiva, diskmaskin, varmluftsugn, mikro, kyl/frys.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong.
  Badrum
  Klinkergolv, ljust kaklade väggar, wc, handfat med kommod, badrumsspegel, dusch med duschvägg i glas.
  Sovrum
  Parkettgolv, målade väggar.
  Sovrum
  Parkettgolv, målade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1982
  Fönster
  Isolerglas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-12-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  101 kWh/m² och år
  Övrigt
  Bostaden totalrenoverades 2020 och byggdes samtidigt om till en 3:a.
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens BRF ASEA-stan
  Allmänt om föreningen
  Välskött bostadsrättsförening med bra centralt läge, ca 10 min gångväg till centrum. I närheten finns välsorterad matvaruaffär.Föreningen äger fastigheterna Rotorn 1-12 och 14, Regulatorn 4-6 och Maskrosen 5 i Västerås. På fastigheterna har uppförts 11 låghus och tre höghus. Bostadsbyggnaderna inrymmer 240 bostadslägenheter, 1 lokal för barnstuga, 1 föreningslokal, 36 smålokaler och 51 garage.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Bredband via Stadsnätet (Fibra) eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Parkering: 261 st Parkeringsplats med el 200 kr /månad 61 st Garage med el 450 kr/månad ca 7-8 st i kö. Carport med el 240 kr/månad 20 st i kö. MC garage 200 kr/månad.
  Renoveringar
  Mycket välskött föreningen med löpande underhåll. För att ta del av senast gjorda renovering, vänligen kontakta mäklaren eller se årsredovisningen. 2020 - Säkerhetsdörrar installeras till lägenheterna i höghusen till hösten. För mer info se http://www.aseastan.se/
  Ekonomi
  Inga beslutade avgiftsförändringar enligt samtal med föreningen 2020-05-15.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  Litet gym (till en mindre avgift) Snickarbod Övernattningsrum
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  53 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 548 kr/mån Inkl. värme, vatten, Tv-basutbud samt bostadsrättstilläggsförsäkring.
  Andel i föreningen
  0,32097%
  Andel av årsavgift
  0,32098%
  Total driftskostnad
  340 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Försäkring: 90 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!