Budgivning pågår

Sevallagatan 5B

Skiljebo
Budgivning pågår

Sevallagatan 5B

Skiljebo

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
950 000 kr
Aktuellt bud: 1 175 000 kr

Trea med stor potential i populär förening

Kliv in och upptäck en unik möjlighet på åttonde våningen på populära Sevallagatan 5B. Här presenterar vi en välkomponerad trea som bär på en spännande potential och möjlighet till personlig prägel. Generösa förvaringsmöjligheter, inklusive klädkammare och garderober, ger dig utrymme att skapa ditt eget drömhem. Den flexibla bostaden innehåller två sovrum med dubbla ingångar, vilket öppnar upp för kreativa lösningar. Det praktiska parallella köket är redo för omgestaltning och kopplar samman med det rymliga vardagsrummet, där en balkong ger utrymme för utomhusliv. Bo i BRF Skogslyckan, en omtyckt förening med låga avgifter och redan genomförda renoveringar. Elbytet är avklarat, och möjligheten till laddning för elbilar finns tillgänglig för den moderna livsstilen. Utforska Skiljebo, ett område som lockar med närheten till bekvämligheter. Skiljebo Centrum erbjuder allt från matvaruhandel, apotek och bibliotek till gym, och ger dig en bekväm vardag. Varmt välkommen till en spännande möjlighet att skapa ditt drömhem på Sevallagatan 5B!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
75 kvm
Driftskostnad
5 700 kr/år
Våning
7 av 10
Hiss
Ja
Avgift
4 178 kr/mån I månadsavgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv (ComHems grundutbud), bredband och IP telefoni via Telenor (samtalsavgift tillkommer), fastighetsskötsel, trappstädning, sophantering, gräsklippning mm.
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  164 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Skogslyckan HSB
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen består av 577 lägenheter och är medlem i HSB Västmanland. Föreningens fastigheter Barken 1, Årsingen 1-2, Kvisten 1-3 och Veden 1 i Västerås byggdes åren 1957-60. Ombyggnad skedde under åren 1994 -1995. Området består av 21 bostadshus med tillsammans 56 trapphus med adresserna: Munktorpsgatan 3-5, Färnebogatan 2-18, Sevallagatan 1-9, Härnevigatan 1-15. I månadsavgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv (ComHems grundutbud), bredband och IP telefoni via Telenor (samtalsavgift tillkommer), fastighetsskötsel, trappstädning, sophantering, gräsklippning mm. I källarna finns cykelförråd, lägenhetsförråd och matkällarförråd. Tvättstugor finns i husen på Färnebogatan 2, 10, 18, Sevallagatan 1, 5 och Härnevigatan 7. Fastighetsexpedition finns på Sevallagatan 5. Föreningen har en bastu och ett gym på Sevallagatan 5 C. På Härnevigatan 1C finns ett övernattningsrum som alla medlemmar har tillgång till. Rummet innehåller en dubbelsäng och en bäddsoffa för två personer, ett trinettkök samt toalett och dusch. Kostnad ca 200 kr per natt. Det finns även en lokal på Sevallagatan som hyrs ut till föreningens medlemmar. Inom föreningen finns 2 lokaler med hyresrätt, diverse biutrymmen med hyresrätt, 167 garage samt 354 p-platser. Köparen betalar överlåtelseavgift på 1183 kr. Eventuell pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen. Föreningen har en hemsida: http://www.hsb.se/malardalen/skogslyckan
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-tv via Comhem (grundutbud ingår i månadsavgiften) Bredband via Telenor (ingår i månadsavgiften).
  Parkering
  (Uppdaterat 2023-03-02) 354 st parkeringsplatser med- och utan el-plint. Kostnad p-plats med el-plint 240 kr/mån. Kostnad p-plats utan el-plint 140 kr/mån. 167 st varm- och kallgarage, kostnad ca 350-490 kr/mån. (Kort kö för kallgarage och flera års kö för varmgarage) Köpare kan med största sannolikhet få en parkering omgående, med eller utan el-plint. Kösystem tillämpas på garageplatserna. Föreningen har även installerat laddboxar för elbilar, 12 st platser med en kostnad av 360 kr/mån + 2 kr/kWh. (Finns lediga 2024-01-31.)
  Renoveringar
  1994: stamrenovering, ombyggnation 1996: rotrenovering 2005: renovering av hissar 2010: byte av undercentraler 2012: fönsterbyte 2017: stamspolning 2018: köp av tomträtter 2019: stamspolning lgh i låghus 2022: Laddstolpar 8 st i dagsläget blir 8 till i framtiden. 2022-2023: Ny el i samtliga lägenheter samt nya el-centraler med snabbsäkringar. Uppdaterad 2024-01-31.
  Ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 5% vid årsskiftet 2023/2024.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I månadsavgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv (ComHems grundutbud), bredband och IP telefoni via Telenor (samtalsavgift tillkommer), fastighetsskötsel, trappstädning, sophantering, gräsklippning mm.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  75 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 178 kr/mån I månadsavgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv (ComHems grundutbud), bredband och IP telefoni via Telenor (samtalsavgift tillkommer), fastighetsskötsel, trappstädning, sophantering, gräsklippning mm.
  Andel i föreningen
  0,2168%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  227 093 kr
  Total driftskostnad
  475 kr/mån
  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Närhet till Västerås Centrallasarettet samt Malmabergsskolan.
  Kommunikation
  Busstrafik går till både Hälla köpcenter likväl som till centrum.
  Närservice
  Skiljeboköpcenter med matbutik, apotek, pizzeria, blomsterbutik samt solarium.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.