Budgivning pågår
VISNING 22/8

Siggesborgsgatan 7C

Gideonsberg
Budgivning pågår
VISNING 22/8

Siggesborgsgatan 7C

Gideonsberg

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
650 000 kr
Budgivning pågår
Kontakta mäklaren för info

1:a i lugnt område med låg avgift.

Nu erbjuds möjligheten att köpa en 1:a om 30 kvm med renoverat badrum. Här kan ni sätta er egen prägel till låg kostnad och sedan bo i ett mycket lugnt område med närhet till det mesta. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Föreningen Siggesborg är ekonomiskt stark med sin låga belåning och många medlemmar. Stora renoveringar har gjorts med åren och föreningen tar hand om fastigheten på ett exemplariskt sätt. Gideonsberg är en populär stadsdel med sin närhet till City och Mälardalens Universitet. I närheten finns även matbutiker, Stenby köpcenter med apotek, systembolag & Coop. Varmt välkomna på visning, anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
30 kvm
Driftskostnad
3 600 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
2 072 kr/mån Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.

Visningar

Måndag 22/8 kl 17:00 - 17:30
Anmälan krävs!
Visningsanmälan

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1958
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-04-09
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  166 kWh/m² och år
  Övrigt
  Bostaden är del av dödsbo och säljs därför med friskrivningsklausul. Kontakta mäklaren om du vill veta mer.
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Siggesborg
  Allmänt om föreningen
  Vindsförråd följer med lgh. Tvättstuga och cykelrum finns i källaren. Välutrustat gym och bastu finns att nyttja för föreningens medlemmar. Dessa delas med två andra föreningar på området. För mer information: http://vasterashus15.se/faciliteter/gym/ http://vasterashus15.se/faciliteter/bastu/ Stort vindsförråd samt ett matkällarförråd. Tvättstuga i källaren med två tvättstugor, torkrum samt torktumlare och mangelrum. Fint och modernt gym finns att tillgå i grannföreningen (västeråshus 11 för 850:- /år per lägenhet!
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband via Stadsnätet och kabel-Tv via Tele2.
  Parkering
  Garage finns, separat kö. Parkering med el, separat kö. Parkering, separat kö.
  Renoveringar
  1987-1991 - Omläggning av tak 1989-1990 - Rörstambyte 1995-1996 - Nya Balkonger 2001-2003 - Byte av radiatorer 2003-2005 - Elstambyte 2005 - Bredband/stadsnät 2007-2008 - 7 st nya tvättstugor 2012-2013 - Nya spollådor i badrum 2012-2014 - Byte av takfotsplåtar, vindskivor samt målning 2016 - Byte av låssystem 2017 - Installation solceller 2019 - Målning av fönsterbleck och bursspråk Dränering av fastigheterna är i planeringsstadiet.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  30 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 072 kr/mån Värme, Vatten, Kabel-TV ingår i avgiften.
  Andel i föreningen
  0,1768%
  Total driftskostnad
  300 kr/mån
  El: 200 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Endast uppskattade driftskostnader pga dödsbo.
 • Närområde
  Allmänt om området
  På Gideonsberg bor du i populära kvarter med närhet till allt man kan önska. Ica Ettan ligger endast ett stenkast bort och grönområdet Mårtens Hage bjuder på trevliga promenadstråk. Här finns även skolor, förskolor och bra kommunikationer. Västerås city, Mälardalens Universitet och Rocklunda finns inom cykelavstånd.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.