Skjutbanegatan 17E

Skjutbanegatan 17E

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
795 000 kr

Möjligheternas bostad i markplan och stor inglasad balkong!

Välkomna till populära Skjutbanegatan! Här finns en tvårummare på 56 kvadratmeter med god planering. Stor inbjudande hall med gott om förvaring. Rymligt vardagsrum med anslutande sovrum som har fint ljusinsläpp. Köket är utrustat med höj- och sänkbara väggskåp och balkongen har nyligen blivit större samt fått en inglasning. BRF Västhaga nr 6 är en stabil förening med god ekonomi. En stor tvättstuga med gott om maskiner och torkmöjligheter finns i källaren av byggnaden, nyligen har den utrustats med webb-bokning. Matkällare samt förråd som tillhör lägenheten finns också i källaren. Detta är en perfekt bostad för dig som vill ha det precis som du själv vill! Haga är populärt med grönområden nära till hands samt butiker som ICA och Hemköp med generösa öppettider. Bo med närhet till allt som kan önskas såsom mataffärer, grönområden och goda bussförbindelserna till centrala Västerås eller övriga köpcentrum.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
55.8 kvm
Våning
1 av 3
Avgift
3 266 kr/mån

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Plastmatta på golv, ljusa ytskikt samt förvaring.
  Kök
  Plastmatta på golv, ljusa ytskikt, höj- och sänkbara köksskåp i vit färg, ugn, spis, diskho, kakel ovanför arbetsbänk, utgång till balkong.
  Balkong
  Utbyggd inglasad balkong i sydligt läge.
  Badrum
  Våtrumsmatta på golvet, kaklade väggar, tvättmaskin, tvättställ, toalett samt dusch.
  Vardagsrum
  Parkettgolv samt ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1959
  Energideklarerades
  2018-12-21
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  None
  Energiprestanda
  101 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Västhaga nr 6
  Allmänt om föreningen
  Föreningen innehar fastigheten nr 5 i kv Skjutfältet, Västerås kommun, innehållande 83 lägenheter, varav: 9 st 1 rum & pentry 8 st 1 rok 11 st 2 rok 41 st 2,5 rok 14 st 3 rok 1 st butik Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt, varav en lägenhet innehas av föreningen som uthyrningslägenhet. Fastigheten är försäkrad till fullvärde i Länsförsäkringar Bergslagen. Fastighetsförsäkring innefattar brand, vattenskada, inbrott och ansvarighet. Föreningen har även tecknat en bostadsrättsförsäkring för samtliga medlemmar. Ekonomisk och administrativ förvaltning görs av MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning)
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Grundutbud via kabeltv ingår i avgiften. Fiber är indraget och man får välja ett eget abonnemang.
  Parkering
  ca 3-6 månader kö just nu (nya parkeringsplatser planeras att byggas för att få ner kötiderna). Parkering längs gatan kostar 350 kr/mån Parkering med elstolpe kostar 200 kr/mån
  Renoveringar
  Balkonger 2016 Fönster 2012-2013 Nya passagesystem håller på att införas. Ny utomhusbelysning på framsidan av fastigheterna. Parkering & miljöbod ska byggas på baksidan av fastigheten (förutsatt att bygglov blir godkända). Takbyte på samtliga fastigheter planeras att ske under året (under förhandling).
  Ekonomi
  Då ett takbyte ska ske kommer det bli en ökning i samband med det när arbetet är klart. Höjningen kommer vara ca 80-100 kr. (2020-03-20)
  Övrigt
  Övriga utrymmen: Bastu Uthyrningslägenhet Cykelförråd
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  55.8 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 266 kr/mån Avgiften kommer att höjas med ca 80-100 kronor i samband med takbytet. Höjningen sker när takbytet är färdigt.
  Andel i föreningen
  1,03188%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!