Såld

Skogsduvevägen 9

Vetterslund
Såld

Skogsduvevägen 9

Vetterslund

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
875 000 kr

Välplanerad 3:a på våning 4 med hiss samt inglasad balkong!

På populära Skogsduvan, Vetterslund finner ni denna välplanerade 3:a om 68 kvm med inglasad balkong mot lummigt skogsparti belägen på våning 4. Bostaden karaktäriseras av ljusinsläpp i tre väderstreck och genomgående fina parkettgolv. Köket är välplanerat och har matplats med öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet. På vardera sida om vardagsrummet har ni de båda sovrummen och i entrén finner ni extra förvaring samt ett fräscht badrum. Bekvämt boende med hiss och faciliteter som tvättstuga och förråd i markplan. Föreningen har många parkeringsplatser samt flera gästparkeringar. Gångavstånd till busshållplats och matbutik. Snabb access till motorväg E18. Kort biltur både till Erisklund shoppingcenter såväl som centrala Västerås fulla utbud. Bostaden är ett dödsbo och säljes med friskrivningsklausul. Varmt välkomna på visning, anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
68 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Avgift
4 866 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv.
Tillträde
Enl. ök.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2002
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklarerades
  2020-12-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  115 kWh/m² och år
  Övrigt
  Bostaden är ett dödsbo och säljes med friskrivningsklausul.
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Skogsduvan i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Skogsduvan 2, Västerås. På fastigheten finns 4 bostadshus som byggdes år 2002, med tillsammans 4 trapphus med adresserna Skogsduvevägen 3, 5, 7 och 9.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Internet via Tele2 eget abonnemang krävs. Kabel-TV via Tele2 grundutbud ingår i avgiften.
  Parkering
  Garage 40 st ca 300kr/mån. 3 st i Kö. P-plats med el 44 st ca 150kr/mån. Ev. en ledig. Gästplatser 15 st.
  Renoveringar
  2005 Nybyggnad garage. 2018 Omasfaltering av ytor på området. 2020 Stamspolning, renovering lekplats samt byte fläktar i hus 5-9. 2022 Planerar sätta upp laddstolpar för elbilar samt byta bokningssystem & passagesystem.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen 2022-01-17 finns inga planerade avgiftshöjningar för 2022.
  Gemensamhets­utrymmen
  Inom föreningen finns cykelhus, soprum, boulebana, lekplats och grillstuga med mera. I markplan i varje hus finns tvättstuga och förråd.
  Övrigt
  Lugnt och trivsamt område med fin omgivning med gott om grönytor, skogsdungar och promenadvägar. Relativt centralt med bara några minuters cykelavstånd till Djäkneberget, gång- och cykelavstånd även till Västerås City. Belyst motionsspår, flera lekplatser, minigolf och skridskobana finns i närområdet. Matbutik Netto finns i området. Dagis och skola finns i närområdet. Nära till bland annat mataffär, frisör, restaurang och idrottshall. Ett par minuter med bil till Erikslund shopping.
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, kabel-tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  68 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 866 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv.
  Andel i föreningen
  1,25508%
  Andel av årsavgift
  1,25508%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader endast uppskattade.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.