Skyttegatan 2B

Haga

Skyttegatan 2B

Haga

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 395 000 kr

57 kvadratmeter med lyx!

Välkomna till Skyttegatan 2B. Två rum och kök fördelat på 57 renoverade kvadratmeter där allt är genomtänkt i minsta detalj. Alla väggytor i bostaden förutom badrum och sovrum är i fin och slät vit puts. Köket har öppnats upp och gjorts större än ursprungligt med extra bänkyta och förvaring. Sovrummet har gott om garderober och de stilrena, moderna sängborden som är inbyggda i väggen har också ena trådlös mobilladdning inbyggt. Stora vardagsrummet har ett snyggt mörkt golv och här är det även förberett för hembiosystem med inbyggda kabelkanaler för HDMI och ljud. Balkongen ligger i soligt sydväst läge. Via port A och C finns hiss till tredjevåningen. Man kan nå bostaden via en passage med en halvtrapp ner till bostadsentrén. BRF Lindhagen är en stabil och trygg förening som har en mycket god ekonomi. I föreningen finns det samlingslokal att låna kostnadsfritt, parkeringsplatser lediga, både för hyrning till dig som boende samt till era gäster. Haga är en populär stadsdel med närhet till stadens fulla utbud och promenadavstånd till goda kommunikationer. I närområdet finns matbutik, gym och pizzerior.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
57 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Avgift
3 727 kr/mån Vad ingår i avgiften? Kabel-TV grundutbud, värme, vatten samt bostadsrättstillägg.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Klinker på golv samt vita väggar.
  Kök
  Klinker på golv, tapetserade väggar, mosaik-kakel på vägg, ljusa väggar, mörk arbetsbänk, diskmaskin, induktionshäll, ugn, kyl/frys, fläkt samt diskho.
  Sovrum
  Parkettgolv, målade ytor, förvaring samt inbyggda sängbord med trådlös laddning.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggarna, duschvägg, tvättmaskin, toalett, handfat med förvaringskommod samt spegel.
  Vardagsrum
  Parkettgolv, ljusa väggar, inbyggda kabelkanaler för hemmabio och/eller ljudsystem, utgång till balkong.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1949
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  126 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Lindhagen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Hanen 2 och Skjutvallen 2 i Västerås kommun, som byggdes mellan åren 1948-1950. Fastigheterna består av 5 bostadshus med totalt 15 trapphus, på adresserna Skyttegatan 1-4 samt 6. Antal lägenheter: 98st. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MBF. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga. Torkrum. Cykel-förråd. Samlingslokal. Barnvagnsförråd. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  KABEL-TV/BREDBAND/IP-TELEFONI: Kabel-TV via AT-installation, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Stadsnätet, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  PARKERING: Parkering med el, 79st. Kostnad 200kr/mån. Finns 1st ledig 2021-02-03. Varmgarage, 22st. Kostnad 370-600kr/mån. Kö. Kallgarage, 25st. Kostnad 325kr/mån. Kö.
  Renoveringar
  UTFÖRDA STÖRRE UNDERHÅLL: 1992-1993: rotrenovering, installation av hissar i vissa av husen. 2009: installation av porttelefoner. 2015: byte av låssystem, stamspolning. 2017: renovering av källarutrymmen. 2018: byta av tvättmaskiner, stamspolning. 2019: OVK-besiktning, renovering tak. 2020: bytt ut en del motorvärmare, nytt staket, stamspolning. 2021: föreningen köper loss tomterna. Enligt samtal med föreningen 2021-02-03
  Ekonomi
  Ingen planerad avgiftsändring enligt samtal med föreningen.
  Övrigt
  ÖVRIGT: Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Accepteras juridisk person som medlem i brf: beslut tas i varje enskilt fall. Ägarandelar vid föräldra-, släkt – och barnägande: ja.
  Överlåtelseavgift
  1 180 kr betalas av köpare
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Vad ingår i avgiften? Kabel-TV grundutbud, värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  57 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 727 kr/mån Vad ingår i avgiften? Kabel-TV grundutbud, värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  0,9357%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.