Budgivning pågår

Släggkastargatan 16

Budgivning pågår

Släggkastargatan 16

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
895 000 kr
Budgivning pågår
Kontakta mäklaren för info
På sjätte våningen, med bekväm hiss, välkomnar vi dig till denna välskötta 2:a om 61,2 kvadratmeter. Badrummet är utrustat med ett badkar och har även plats för tvättmaskin. Det charmiga köket är i en klassisk stil och är väl underhållet. Lägenheten erbjuder en härlig utbyggd balkong, som är inglasad för extra komfort och användbarhet året runt. Dessutom finns parkering i områdets gemensamma centralgarage för din bekvämlighet. Ta chansen att bo i detta trivsamma hem! I området, på centralgaragets tak, finns gemensamma aktivitetsanläggningar såsom tennisbana, basketbollplan, minigolfbanor och löpbana. Bo med närhet till förskola, skola, kommunikationer samt Rocklunda motionsspår på omåttligt populära Rönnby. En mycket stabil förening där förutom värme och vatten även digital-TV samt hushållsel ingår i avgiften.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
61.2 kvm
Driftskostnad
1 500 kr/år
Våning
6 av 8
Hiss
Ja
Avgift
4 529 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband, el och Digital-TV.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1976
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-10-30
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  123 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Rönnbyborg
  Allmänt om föreningen
  Släggkastargatan på Rönnby består av 12 höghus uppdelade i två bostadsrättsföreningar. Bostadsrättsföreningen Rönnbyborg omfattar hus 9-12, 14 och 16 och Rönnby hus 3-8. I dessa 12 hus finns totalt 612 lägenheter. Brf Rönnbyborg och Brf Rönnby är hälftenägare av Samfälligheten Rönnen. De är även medlemmar i Mälardalens Bostadsrättsförvaltning (MBF) som är föreningarnas ekonomiska och administrativa förvaltare. MARK ansvarar för förvaltningen av områdets fastigheter samt av gemensamhetsanläggning som består av garage, värme- och vattenförsörjning, lekplatser, boll- och tennisplaner, planteringar och gräsytor samt parkeringsplatser. Mer info finns: https://www.brf-ronnbyborg.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Digital-TV via Com Hem (ingår i avgiften) Bredband via Telenor/Com Hem (separat abonnemang krävs)
  Parkering
  Parkering utan el, 18 platser, kostar 165 kr/mån, finns inget ledigt just nu. Underjordsgarage, 550 platser, kostar 380 kr/mån, finns lediga. MC-garage, 27 platser, kostar 240 kr/mån. Finns lediga platser. Läs mer på https://www.brf-ronnbyborg.se/foreningen/ronnen/samfallighetsforeningen-ronnen-info/
  Renoveringar
  2019-2020 Nya säkerhetsdörrar. 2018 Renovering plåt på fasad samt isolering. 2017 Nya låssystem med låsbrickor, ombyggnad av entréer samt byte av radiatorer. 2016 Asfaltering infarter vid källare 2015 Stamspolning 2014-2015 Garagerenovering 1998 Ombyggnad samt inglasning av balkonger. Inga planerade renoveringar utöver vanligt underhåll.
  Ekonomi
  Avgiften höjdes 2024-01-01. Avgiften kan dock komma att höjas under året. (2024-04-19)
  Övrigt
  Gemensamma utrymmen i källarplan: cykelförråd, mopedförråd, tvättstuga samt lägenhetsförråd.
  Överlåtelseavgift
  1 300 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. värme, vatten, bredband, el och Digital-TV.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  61.2 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 529 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband, el och Digital-TV.
  Andel i föreningen
  0,28415%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  117 079 kr
  Total driftskostnad
  125 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!