Såld

Solbacken 6

Kvicksund
Såld

Solbacken 6

Kvicksund

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
4 995 000 kr

Välplanerat eurohus med sjöglimt och egen båtplats!

RING MÄKLAREN FÖR VISNING! Varmt välkomna till mälarnära och omåttligt populära Kvicksund! Här erbjuds nu möjligheten att förvärva ett enplanshus med sjöglimt på friköpt tomt med egen båtplats. Huset byggdes likt många andra eurohus på 80-talet och har sedan dess fått ett nytt tak 2009 samt en ny tvättstuga 2011. Bostadens 116 kvm fördelar sig på 4 rum och kök, varav 2 sovrum, med ett centralt beläget vardagsrum med braskamin för trevliga sammankomster sommar som vinter. Boarean går att utöka genom att inreda vinden och garaget står för 30 kvm biarea. Huset är mycket fint och med en riktigt trevlig uteplats i söderläge på den stora friköpta tomten som är belägen ett stenkast från Mälaren. Med endast ett par minuters promenad nå ni er egen båtplats som följer med bostaden, perfekt för dig som har segelbåt, motorbåt eller vattenskoter. Bo med Mälaren som granne i ett eftertraktat och lugnt område med kort promenad till Mälarens vatten och bad vid populära Sandabadet. Här har ni närhet till förskola/skola, restaurang/butik/köpcenter, gym och kommunikationer samt med bra pendlingsläge till både Västerås, Eskilstuna & Stockholm. Huset säljs besiktat samt försäkrat mot dolda fel med möjlighet till genomgång av byggnadstekniska frågor med besiktningsmannen. Varmt välkomna på visning, anmälan på mäklarens hemsida krävs!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
1-plansvilla
Rum
4 rok
Sovrum
2
Boarea
116 kvm
Biarea
30 kvm
Fastighetsbeteckning
Flinta 1:47
Driftskostnad
32 968 kr/år
Tomtarea
1385 kvm
Tillträde
Enligt. ö.k.
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1979
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luftvärmepump, värmeväxlare, Keddy-kamin.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Flinta 1:47
  Övrigt
  2009 Nytt tak 2011 Helrenovering av tvättstuga. Fiber finns vid tomtgränsen för installation. Huvudsäkring på 20 Ampere. Elburen golvvärme i hall. Eldstaden eldas det kontinuerligt i och sotades senast 2019-10. Radon uppmätt till 150 Bq/m3. (Gränsvärde 200)
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Solbacken 6
  Postnummer
  63532
  Ort
  Kvicksund
  Område
  Kvicksund
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  32 968 kr/år
  Uppvärmning: 21 000 kr/år
  Renhållning: 2 388 kr/år
  Väg, samf.: 2 000 kr/år
  Försäkring: 5 614 kr/år
  Sotning: 1 231 kr/år
  Övrigt: 735 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  I samfällighetsavgiften ingår vägavgift enligt andelstal för underhåll, reparationer, sandning, snöröjning, kantklippning. Kontakt person: Lars Falsestål / flintasam@gmail.com Övrigt avgiften avser båtplatsen på 4-meter. www.flintabatklubb.se. Kontaktperson Stefan Kundel, 070-6184071.
  Taxeringsvärde
  2 911 000 kr
  Summa pantbrev
  500 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  1385 kvm
  Uteplats
  Altan i söderläge.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Flinta GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det finns gym, Sundbyviks golfbana samt Sandabadet.
  Kommunikation
  Buss samt tåg.
  Närservice
  Restaurang & Ica butik.
  Övrigt
  Tegelvikens skola samt förskola finns. Även Ridskola är på g.
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.