Såld

Soldatgatan 28

Viksäng
Såld

Soldatgatan 28

Viksäng

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 695 000 kr

Bo på populära Viksäng med stor balkong och låg avgift

Välkomna till 2 rok om 65.5 kvm belägen på lugnt och populärt område. Lägenheten karaktäriseras av genomgående ljusa ytskikt och fina golv. Stor härlig balkong i sydvästligt läge. Bostaden är en del i en av Västerås bästa föreningar med god ekonomi. Förutom värme, vatten och kabel-TV ingår även bredband samt parkering i avgiften. Här bor ni med närhet till Centrum, Björnö, Mälarparken, Viksäng centrum, skolor och förskolor samt med bra kommunikationer och snabb access till motorväg E18. Anmäl ert intresse på vår hemsida.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
65.5 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
4 av 4
Avgift
2 819 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1964
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  None
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Soldaten i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Rekryten 1 och Plutonen 1. På fastigheterna finns 10 bostadshus med totalt 45 trapphus. Inom föreningen finns en lokal med bostadsrätt. Total yta 24 037,5 kvm. För mer information besök föreningens hemsida www.brfsoldaten.se Ekonomisk förvaltare är HSB
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Telenor ingår i avgiften. Möjlighet finns att teckna separat abonnemang med ComHem.
  Parkering
  86 P-platser i centralgarage 208 kr/mån 46 P-platser i separat garage 280-380 kr/mån 89 P-platser med el, 101 kr/mån 5 husvagnsplatser, 75 kr/mån 6 MC-platser i centralgarage 104 kr/mån 115 fria P-platser, tillstånd krävs. Till varje lägenhet får man 2 tillstånd. F.n. kö till samtliga platser. För att ställa sig i kö anmäler man intresse till expeditionen.
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: 2019 - Byte till säkerhetsdörrar, renovering av bastu, renovering av föreningslokal. 2018 - Dragit kablar och satt upp dosor i alla lägenheter för gemensamt bredbandsavtal med bredbandsbolaget. 2010 - Fönsterbyte. 2004-2005 - Utbyggnad balkonger. 1998 - Stamrenovering. Inga större renoveringar planerde.
  Ekonomi
  Inga planerade ändringar i avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  65.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 819 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
  Andel i föreningen
  0,27636%
  Andel av årsavgift
  0,27636%
  Reparationsfond
  7 517 kr
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Närområde
  Allmänt om området
  Viksäng är ett omåttligt populärt område och har närhet till det mesta. Cykelavstånd till City och tågstationen, men även till grönområden såsom Björnön, Mälarparken och promenadstråk längs Mälaren. Här finns bra med kommunikationer. Mycket brett utbud av skolor, från förskolor till högstadieskolor. Viksäng erbjuder även ett mycket rikt föreningsliv.
  Närservice
  Viksäng centrum med stort serviceutbud, bland annat ICA, vårdcentral, apotek och bibliotek.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.