Stockrosvägen 1

Gryta

Stockrosvägen 1

Gryta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 695 000 kr

Hörn- och markläges trea i populärt område!

Nu har du chansen att förvärva en fantastisk bostadsrätt på markplan i det populära bostadsområdet Gryta i Västerås. Denna trerumslägenhet ligger i föreningen BRF Näckrosen, en välskött förening med god ekonomi och trevliga grannar. Bostaden har generösa ytor och en genomtänkt planlösning som gör den både praktisk och trivsam. Den är belägen på markplan, vilket ger enkel tillgång till utomhusmiljöer och underlättar vardagen för alla. Stora ytor och breda dörrar bidrar till den öppna och luftiga känslan i hemmet. Uteplatsen är generös och belagd med stenplattor, perfekt för att njuta av lugna stunder i solen eller för att ha trevliga grillkvällar med familj och vänner. Här finns också flertalet rabatter där du fritt kan odla dina favoritväxter och skapa din egen blomstrande oas. På tomten finns dessutom vackra körsbärsträd, björnbär och vindruvor – tänk att kunna njuta av din skörd direkt från trädgården! Föreningen BRF Näckrosen erbjuder dessutom två övernattningslägenheter som kan hyras av dina gäster, vilket ger en bekväm och flexibel lösning när du har besök. Detta är en extra fördel för dig som ofta får långväga gäster. Dessutom tillhör ett vinds förråd till lägenheten. Gryta är ett omtyckt bostadsområde i Västerås med närhet till skolor, förskolor, mataffärer och bra kommunikationer. Här bor du i ett lugnt och grönt område med närhet till natur och rekreation. Området är välplanerat med goda möjligheter för promenader och sociala aktiviteter. Vårdcentralen har nyligen byggts ut och innehar nu en akutmottagning dessutom. Missa inte chansen att se detta drömboende! Kontakta oss för att boka en visning eller för mer information. Varmt välkommen till ditt nya hem i Gryta, Västerås!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
90.2 kvm
Driftskostnad
6 300 kr/år
Våning
1 av 6
Hiss
Ja
Avgift
5 420 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt internet.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1990
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  114 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Näckrosen (MBF)
  Allmänt om föreningen
  BRF Näckrosen är en bostadsrättsförening som ligger på Norra Gryta och omges av villor och stora grön och strövområden. Föreningen äger 3 st punkthus. Föreningen består av 69 lägenheter och för närvarande 3 st radhuslägenheter. Föreningen anlitar MBF som ekonomisk förvaltare. Föreningen anlitar LTkonsult AB för fastighetsskötsel. Föreningen har ingen egen vaktmästare eller fastighetsskötare, däremot finns i varje hus en husvärd. På området finns 44 garage varav 10 st för billaddning, 58 el-platser,28 platser utan el varav 10 st för billaddning samt 18 gästparkeringar dessutom 4 st snabbladdningsplatser. I föreningen finns även 2 övernattningslägenheter för gäster som kan hyras för 150 samt 200 kr per natt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband 100 samt TV kanaler ingår i medlemsavgiften utan någon extra kostnad.
  Parkering
  På området finns 44 garage varav 10 st för billaddning, 58 el-platser,28 platser utan el varav 10 st för billaddning samt 18 gästparkeringar dessutom 4 st snabbladdningsplatser. Finns lediga platser med eller utan el på parkeringsplatserna. Garage 350 kr/mån Parkering med el 190 kr/mån Parkering 100 kr/mån. Snabbladdningsplatser 100kr/mån + egen förbrukning
  Renoveringar
  Löpande underhåll enligt underhållsplanen.
  Ekonomi
  Styrelsen har beslutat om oförändrade avgifter tills vidare.
  Överlåtelseavgift
  1 430 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt internet.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  90.2 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 420 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt internet.
  Andel i föreningen
  1,37097%
  Andel av årsavgift
  1,37097%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  453 038 kr
  Total driftskostnad
  525 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!