Steget före

Strandvägen 23

Tidö-Lindö
Steget före

Strandvägen 23

Tidö-Lindö

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
7 800 000 kr

Renoverad villa med egen båtplats på populära Tidö-Lindö.

Varmt välkomna till Tidö-Lindö, Västerås Mälarö, och detta renoverade hus på friköpt tomt om 1539 kvm. Husets 176 kvm fördelar sig på 6 rok varav 4 sovrum, två uppe och två nere. Här finner ni två badrum varav ett renoverat i år, samt ett renoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet med ca 4 meters takhöjd och braskamin. Från vardagsrummet når ni ut till altanen och det inglasade uterummet. På altanen finner ni ett härligt spabad med utsikt mot Mälaren och den egna båtplatsen. På det övre boendeplanet finns gott om förvaring samt två sovrum. Ena sovrummet har ett stort och vackert fönsterparti med utgång till balkong, med samma fina utsikt i söderläge, där ni avnjuter morgonkaffet. På den friköpta tomten finns en stor gräsmatta för barnen att leka på, ett växthus där grönsaker kan odlas, en gäststuga med soldäck samt en carport för två bilar. Bo i ett fantastiskt Mälarnära läge på populära Tidö-Lindö med egen båtplats och närhet till Barkarö/Enhagen/Ekbackens förskolor och skolor samt ca 15 minuters bilväg till Erisklund shoppingcenter. Huset säljs nivå 2 besiktat samt dolda fel försäkrat. Här förbereds en försäljning, anmäl ert intresse eller kontakta mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
1½-plansvilla i vinkel
Rum
6 rok
Sovrum
4
Boarea
176 kvm
Biarea
47.3 kvm
Fastighetsbeteckning
Tidö 1:128
Driftskostnad
49 600 kr/år
Tomtarea
1539 kvm
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla i vinkel
  Byggnadsår
  2001
  Byggår, kommentar
  1996-2006
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar & Krypgrund
  Fönster
  2 & 3-glas
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Luftvärmepumpar samt kaminer. Oljeradiatorer som backup.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2021-09-27
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  198 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  107 kWh/m² och år
  Fastighetsbeteckning
  Tidö 1:128
  Övrigt
  2020 Renoverades kök, badrum samt delar av hall efter en vattenskada från läckande diskmaskin. Golvvärme i badrum & hall. (el) Fiber installerat.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Strandvägen 23
  Postnummer
  72590
  Ort
  Västerås
  Område
  Tidö-Lindö
  Kommun
  Västerås
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  49 600 kr/år
  El: 31 747 kr/år
  Elförbrukning: 25178 kWh
  VA: 6 000 kr/år
  Renhållning: 2 400 kr/år
  Väg, samf.: 3 950 kr/år
  Försäkring: 4 703 kr/år
  Sotning: 800 kr/år
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Alla som bor på ön är medlemmar i Tidö-Lindö Samfällighetsförening. Det innebär att man är delägare i gemensamma anläggningar, dvs öns vägnät, grönområden (allmänningar) samt Västerängen med lekplats, spelplaner, föreningslokal och badstrand. Gemensamhetsanläggningarna förvaltas, vårdas och utvecklas av föreningens Styrelse. (www.tidolindo.se finns all info samt mail info@tidolindo.se)
  Taxeringsvärde
  2 796 000 kr
  Summa pantbrev
  2 800 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Friköpt
  Tomtyta
  1539 kvm
  Uteplats
  med trädäck och spabad.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Västerås Tidö GA:3 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Västerås Tidö GA:6 ändamål: Radio-tv och/eller tele
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Ändring Av Dp Fastighetsplan
 • Allmänt
  Information

  Föreliggande objektbeskrivning är upprättad i enlighet med information från ägaren och Lantmäteriets fastighetsinfo. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Areauppgiften är hämtad från Lantmäteriets fastighetsinfo. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  Pris

  I Mälarfast bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälarfast tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.