Syrenvägen 11

Gryta

Syrenvägen 11

Gryta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 595 000 kr

Till Salu: Rymlig och Charmig Fyra på Syrenvägen

Letar du efter ett hem med karaktär och gott om plats? Denna fantastiska fyra på 105 kvm kan vara din drömbostad. Belägen på populära Gryta, Syrenvägen, är detta hem perfekt för barnfamiljer och alla som uppskattar den vackra omgivningen och närheten till bekvämligheter. Om Lägenheten: Skicket: Charm möter funktionalitet i detta fina hem. Köket har fått en modern uppgradering, medan badrummen behåller sin äldre charm. Rum och Yta: Med 105 kvm att röra dig på finns det gott om plats för familj och vänner. Lägenheten erbjuder en rymlig planlösning som inkluderar vardagsrum, kök, flera sovrum och tvättstuga med mera. Här kan du skapa ditt drömhem. Stor balkong i söderläge! Till lägenheten tillhör också 2 förråd. Balkong: Njut av solen på din egen balkong med soligt läge. Här kan du koppla av, odla blommor eller bara ta in frisk luft och naturens lugn. Området & Föreningen BRF Kaprifolen är en stabil förening som nyligen friköpt sin tomt från kommunen, installerat laddstolpar för elbil & renoverat fasaderna på byggnaderna (målning pågår fortfarande). Gryta är ett familjevänligt och lugnt område. Här finns det flera lekparker inom gångavstånd, nära bussförbindelser som går frekvent, vårdcentral med BVC, apotek, bibliotek samt ICA Kvantum. Det finns även gott om skolor för barn från förskoleålder till högstadiet. Cykeln tar dig till Västerås centrala delar enkelt, dessutom finns Rocklunda motionsspår och isbana samt Bellevue fritidsaktiviteter nära till hands.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
105 kvm
Driftskostnad
8 000 kr/år
Våning
2 av 2
Avgift
5 817 kr/mån inkl. värme, vatten, internet & digital-tv.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plans radhus
  Byggnadsår
  1981
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  160 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MBF BRF Kaprifolen i Västerås
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Kaprifolen 107-108 i Västerås. Fastigheten består av 19 flerbostadshus med 152 lägenheter. Den administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av MBF. Föreningens kvartershus finns gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad av 200 kr/dag, uthyrningsrum till en kostnad av 200 kr/natt, tvättstuga, bastu och solarium (avgiftsbelagt). För mer information, se föreningens hemsida: https://www.brfkaprifolen.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband från Tele2
  Parkering
  Parkering med el, totalt 84 st, kostar 150 kr/mån, finns en ledig just nu. Parkering med laddstolpe för elbil, 10 st, kostar 300 kr/mån plus elförbrukning. Finns 7 st lediga i dagsläget. Kallgarage, totalt 82 st, kostar 320 kr/mån, finns 1 st ledigt för tillfället. Gästparkeringar finns, tillstånd krävs. Varje hushåll har tillgång till två parkeringstillstånd.
  Renoveringar
  2021 Målning fasader 2020 Utbytta paneler 2020 Tomträtterna är nu friköpta. 2021 Ommålning av fasaden, pågående. 2022 Stamspolning. Fiber 1000/1000 mbit/s indraget. Målning av fasaden/bytt panel där behov fanns.
  Ekonomi
  Inga planerade ändringar enligt samtal med föreningen 2024-04-19
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, internet & digital-tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  105 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 817 kr/mån inkl. värme, vatten, internet & digital-tv.
  Andel i föreningen
  0,7203%
  Andel av årsavgift
  0,7203%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  480 748 kr
  Total driftskostnad
  667 kr/mån
  El: 500 kr/mån
  Försäkring: 167 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!