Såld

Tegnérgatan 3

Korsängen
Såld

Tegnérgatan 3

Korsängen

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 795 000 kr

Stor och charmig tvåa på 74 kvm i ombyggd skolbyggnad från 1914-1916, Korsängsgärdet

Välkommen till denna rymliga och stilfulla tvåa som erbjuder en perfekt kombination av modern bekvämlighet och historisk charm. Belägen i det eftertraktade området Korsängsgärdet, erbjuder denna lägenhet en trivsam och praktisk boendemiljö. Beskrivning: - Storlek: Imponerande 74 kvm för optimalt utnyttjande av yta. - Hall: Vid entrén möts du av en välkomnande hall med en praktisk klädkammare för förvaring. - Badrum: Efter hallen finner du badrummet, komplett med dusch och bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. - Kök och vardagsrum: Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en ljus och luftig atmosfär. Tre stora dubbelfönster längs långväggen ger fantastiskt naturligt ljus. - Sovrum: Ett rymligt sovrum för lugn och rofull sömn. Om byggnaden: Byggår 1914-1916, ombyggd 2008 för att möta moderna standarder. Charmen från den gamla skolan har bevarats, samtidigt som nödvändiga uppgraderingar har gjorts för en bekväm livsstil. Område och faciliteter: Beläget i Korsängsgärdet, endast 5 minuter från city med bil och promenadavstånd till sjukhuset. Föreningen har en förskola som stärker ekonomin och skapar en trygg och social atmosfär för boende. Denna lägenhet är ett utmärkt val för dig som söker det bästa av både gammalt och nytt. Kontakta oss för att boka en visning och upptäck själv charmen och komforten som denna bostad har att erbjuda!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
74 kvm
Driftskostnad
6 300 kr/år
Våning
3 av 4
Hiss
Ja
Avgift
4 560 kr/mån I avgiften ingår Kabel-TV, bredband, värme och vatten.
Planritning

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1914-1916
  Byggår, kommentar
  Ombyggt 2008
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2023-01-22
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Namn
  BRF Korsängen i Västerås
  Allmänt om föreningen
  BRF Korsängen äger fastigheten Korsängsskolan 2. Antal lägenheter: 55 st. Antal lokaler: 1 st (förskola). Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Telia Triple Play, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia Triple Play, 100/100 Mbit/s, ingår i månadsavgiften. IP-Telefoni går att köpa till separat om så önskas.
  Parkering
  Carportparkering i två plan, 56 st platser med eluttag, kostar 400 kr/mån, finns lediga. Av dessa 56 platser finns 4 st laddplatser för elbilar, kostar 650 kr/mån + elförbrukning, ingen ledig men heller ingen kö. Av de 56 platserna finns i dagsläget även 2 st laddplatser för hybridbilar, kostar 700 kr/mån, el ingår. Vid behov kan fler carportplatser omvandlas till laddplatser för hybridbilar. 10 st gästparkeringar samt ytterligare 6 st vid intilliggande förskola som kan användas kvällar och helger.
  Renoveringar
  2010 - Garageportar 2011 - Snörasskydd 2017 - Renoverat och målat om fönstren. 2019 - Installation av solceller och laddstationer för elbilar. Förningen har även ingått ett gemensamt elavtal för samtliga lägenheter. 2021 - Trapphusmålning. 2022 - Byte undercentral 2022 - Vattenbesparande åtgärder 2023 - Måla om carport/garage (planerat) KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Föreningen har inga större renoveringar planerade. En underhållsplan finns upprättad.
  Ekonomi
  På grund av räntehöjningar och den höga inflationen beslutade styrelsen att höja avgifterna inför 2023. Första höjningen sedan 2011. En förändring på +11,1%. Avgifterna återgår då till samma nivå som föreningen hade innan sänkningen 2021 då avgiften sänktes med 10%.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga i markplan med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförråd i källare samt cykelförvaring under tak på gården. Hobbyrum. Pingisbord finns i källaren. Vinkällare/vinförvaring, 20 platser, finns att hyra för en engångssumma på ca 300 kr. Extra förråd finns att hyra, från 6-10 kvm, kostar ca 300-500 kr/mån, finns ledigt. Trevlig innergård med gräsyta, sittgrupper, solstolar samt grillplats med bord och stolar.
  Övrigt
  Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga lägenheter. Föreningen står för den fasta kostnaden och den boende betalar endast för sin förbrukning. Elförbrukningen för respektive lägenhet betalas månadsvis genom ett påslag på månadsavgiftsavin.
  Överlåtelseavgift
  1 432 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår Kabel-TV, bredband, värme och vatten.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  74 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 560 kr/mån I avgiften ingår Kabel-TV, bredband, värme och vatten.
  Andel i föreningen
  1,7445%
  Andel av årsavgift
  1,7445%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  454 894 kr
  Total driftskostnad
  525 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Stadgar Årsredovisning-2022

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.