Torsgatan 20B
Torsgatan 20B

Trea med potential i gavelläge med stor balkong

Välkomna till Torsgatan 20B i Köping. På andra våningen finner ni denna väldisponerade trea i ett populärt område. Två rymliga sovrum för nystartade familjen eller gästrum/kontor. Kök med bra planlösning som ger utrymme för matbord och yta att arbeta på. Skapa det precis som ni vill! Vardagsrummet har gott om plats för sällskap och middagsbjudningar. Njut av sommaren på den enorma balkongen som ligger i ett härligt väst-läge. Det finns både vinds- och källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har en god och välskött ekonomi. Just nu pågår ett arbete för att förbättra inomhusklimatet för alla byggnader. Förbättring av ventilation och isolering pågår vilket kommer att sänka föreningens uppvärmningskostnader samt att det redan nu finns nya fönster på plats. Trots detta så planeras ingen avgiftshöjning. Nyckelberget är ett trevligt område med strövområden kring Himlabacken och Nyckelbergsskolan som har årskuller från F-6. Det finns även elljusspår och skidspår vid Johannisdalsskogen en bit bort. Köpings Centrum ligger dessutom inom promenadavstånd.

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  580 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  67.5 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  3
 • Våning:
  2 av 3
 • Avgift: 4 081 kr/månad

  Inklusive värme, vatten, kabel-TV och Internet

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med plastmatta på golv, tapetserade väggar samt förvaring. BADRUM med våtrumsmatta på golv, kaklade väggar, badkar, vägghängd toalett, handfat, handdukstork samt spegelskåp. SOVRUM med plastmatta på golv samt tapetserade väggar. KÖK med plastmatta på golv, tapetserade väggar, ljusa köksluckor, kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt samt ljust kakel ovan arbetsyta. VARDAGSRUM med parkettgolv, fondvägg och målade väggar samt utgång till balkong. SOVRUM med plastmatta, målade väggar samt förvaring.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  13
  Lgh.nmr. LM
  1101
  Adress
  Torsgatan 20B
  Postnummer
  731 34
  Postort
  Köping
  Område
  Nyckelberget
  Boarea
  67.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  Riksbyggens BRF Köpingshus nr 2
  Bildades
  1953
  Byggår
  1954
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal
  0,97931
  Andelstal insats
  0,97931
  Andelstal avgift
  0,98776
  Byggnaden
  Allmän information
  Föreningen äger fastigheterna Forngraven 1 och 2 i Köpings kommun med byggår 1953-1954. På fastigheten finns 5 st byggnader med 103 lägenheter och en parkeringsanläggning uppförda. Fastighetens adress är Mariebergsgatan 26, 28, Nyckelbergsvägen 61, 63, Odensvivägen 7 samt Torsgatan 20, 22. I föreningen finns 45 p-platser samt 24 garage med separat kö. Fastigheterna har fullvärdesförsäkring i Länsförsäkringar Bergslagen. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag enligt IL. ( Kallas även äkta bostadsrättsförening) Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
  Renoveringar
  1993 Byte av balkonger 1994 Byte av takbeläggning 1996 Byte av källardörrar 1996 Stambyte 1998 Byte/renovering av fönster och balkongdörrar. 2000 Byte av undercentral för värme 2000 Målning av trapphus 2002 Reparation/ombyggnation ventilation 2003 Montering av brandvarnare i samtliga lägenheter 2003 Iordningställande av lekplatser 2004 Upprustning av trappor och entréer 2005 Fasadrenovering 2006 Montering av motorvärmare 2006 Byte till säkerhetsdörrar 2009 Nya stödmurar garagenedfarter 2009 Tvättstugerenovering 2011 Installation fiber 2015 Ny styrutrustning till undercentral 2015 Uppförande av ny miljöstation 2015 Asfaltering 2016 Radon och ventilationsåtgärder 2019 Nya fönster
  Planerade renoveringar
  Pågående arbete med fasaderna, isolering samt ventilation
  Övriga utrymmen
  Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Bastu Festlokal Grillplats
  TV/Internet
  Köpings kabel-tv. Fiber via bredbandsbolaget.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftshöjningar.
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  450 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 162 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Torsgatan 20B

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!