Norra Skjutbanegatan 21B
Norra Skjutbanegatan 21B

Välplanerad trea i gott skick på Norra skjutbanegatan!

Välkommen till populära Skjutbanegatan! Här bor ni med närhet till allt som kan önskas såsom mataffärer, grönområden och goda bussförbindelserna till centrala Västerås eller övriga köpcentrum. Stig in i en ljus och fräsch lägenhet med tre rum och kök samt en inglasad balkong som blivit utbyggd och har ett västligt läge! Hallen är rymlig och ger även möjlighet till en större walk-in closet. Stabil förening som funnits sedan 1958 och tar väl hand om husen och dess medlemmar. Välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  1 350 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  79.7 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  3
 • Våning:
  1 av 3
 • Avgift: 4 080 kr/månad

  Inklusive värme, vatten, kabel-TV och Internet

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL - Trägolv, målade ytskikt samt god förvaring med möjlighet till walk-in closet. KÖK - Trägolv, fondvägg, kaklad vägg, köksfläkt, häll. ugn, vita köksluckor samt utrymme för matplats. SOVRUM - Trägolv, ljusa ytskikt samt fondvägg. SOVRUM - Trägolv, ljusa ytskikt samt förvaring. BADRUM - Klinker på golv, kakel på väggar, duschväggar som är infällningsbara, tvättmaskin, tvättställ med förvaring samt spegelskåp och toalettstol. VARDAGSRUM -Trägolv samt ljusa ytskikt och utgång till balkong. BALKONG -Trall på golv samt inglasad med långa glasfönster i västligt läge.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Norra Skjutbanegatan 21B
  Postnummer
  723 39
  Postort
  Västerås
  Område
  Haga
  Boarea
  79.7 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Utfördes: Fredag 15 maj 2009
  Energiprestanda: 103 kWh/m2
  Besiktades av: Uno Larsson
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  BRF Västhaga nr 9
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal
  1,4938
  Byggnaden
  Allmän information
  BRF Västhaga nr 9 är en äkta bostadsrättsförening med 78 lägenheter i Västerås. Föreningen bildades år 1958 Ekonomisk och administrativ förvaltare är MARK. PARKERING: Parkering med el, 56 st, kostar 150 kr/mån, 6-7 st kö (2018-11-22). ÖVRIGT: Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Juridisk person accepteras inte som medlem i brf. Ägarandelar vid föräldra-, släkt – och barnägande (tex 90/10 eller 50/50) accepteras. Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
  Renoveringar
  1992-1994 Nya fönster, balkongdörrar, ventilation och entrédörrar. 2000-2001 Stamrenovering. 2007-2008 Nya lägenhetsdörrar. 2011 Utbyggnation och inglasning av balkonger. 2013 Dränerat om hus nr 21. 2014 Renovering av tvättstuga (nytt torkskåp, torktumlare och två maskiner). 2015 Uppfräschning och tvätt av fasad. 2016 Tilläggsisolering av vind. 2016 Byte av hälften av motorvärmarstolpar. 2017 Byte av andra hälften av motorvärmarstolparna. 2018 Trapphusen nymålade.
  Planerade renoveringar
  Enligt samtal med föreningen 2018-11-22 har man under sommaren och hösten gjort asfalteringsarbeten som beräknas vara färdigställt i slutet av november/början av december. I januari 2019 ska även radonmätning ske, då detta görs vart 10e år.
  Övriga utrymmen
  Tvättstuga finns i hus nr 19. Här finns 4 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och 2 st torkskåp. Hobbyrum. Föreningslokal, kostar 150 kr/dygn att hyra. Cykelrum.
  TV/Internet
  Kabel-TV via Com Hem, digitalt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem, ingår i månadsavgiften 100/10. Det finns Stadsnät i lägenheterna, men då får man ha eget abonnemang.
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Föreningen har inga planer på att ändra avgiften just nu.
  Hushållsel
  425 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  525 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Norra Skjutbanegatan 21B

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!