Steget före

Välljärnsgatan 490

Bäckby
Steget före

Välljärnsgatan 490

Bäckby

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
795 000 kr

Rymlig och fräsch 2:a med utsikt från inglasad balkong på sjätte våningen.

Varmt välkomna till denna rymliga 2:a om 66,5 kvm bekvämt belägen med hiss på 6:e våningen. Nu finns snart möjligheten att förvärva denna fina lägenhet med renoverat kök och badrum, gott om förvaring samt sovrum och vardagsrum med egen med utgång till den inglasade balkongen. Tvättstuga, bastu och motionsrum finns i markplan samt förråd finns i källaren samt på boendeplanet. Bo i en stabil förening med god ekonomi samt med närhet till fotvård, tandläkare, familjeläkare, matbutik samt grönområden. Busshållplatsen ligger nära och bussen tar er bl.a. till Erikslunds shoppingcenter och centrala Västerås. Säljarna söker en 3:a i området, därefter kommer visning att ske. Anmäl ert intresse på mäklarens hemsida!

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
66.5 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
6 av 13
Hiss
Ja
Avgift
3 869 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabelt-tv.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1980
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Ventilation insp.
  OVK Godkänd 2019
  Energideklarerades
  2018-04-24
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  108 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Välljärnet
  Allmänt om föreningen
  Föreningen upplåter 1 lokal med bostadsrätt och 8 lokaler med hyresrätt. I lokalerna bedrivs kommunal verksamhet, medicinsk fotvård samt föreningens expedition. Tvättstuga samt fotvård finns i markplan, förråden finns på respektive våningsplan samt varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv via ComHem , grundutbud ingår. Internet via stadsnät, separat abonnemang krävs. Internet via ComHem går även att teckna sig för.
  Parkering
  Parkeringn utan el 100kr/mån finns ledigt. Parkering med el 150kr/mån finns 1 ledig. Garage 400kr/mån finns ledigt.
  Renoveringar
  1998 - Balkonger 2002 - Tak 2002 - Hissar 2009 - Värmeväxlare 2009 - Fasad, takplåtar 2014 - Fönster 2016 - Hiss 2017 - Lås/passersystem 2018 - Säkerhetsdörrar 2019 - Byte till led belysning 2019 - Värmebalansering 2021 - Renoverat båda tvättstugorna 2021 - Planerar måla betongfasaden
  Ekonomi
  Enligt samtal med ordförande 2021-04-20 har man inte beslutat några avgiftsförändringar.
  Övrigt
  Miljöbod. Tvättstugor i markplan. Övernattningsrum 100kr/dygn. Bastu 100kr/år. (i hus 490) Samlingslokal 100kr/dygn. Motionslokal med rodd, cykel och löpband. 100kr/mån. Stort cykelrum i separat hus på gården. Garage för eldrivna handikappfordon. Innergård med grillplats.
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Inkl. värme, vatten, kabelt-tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  66.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  3 869 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabelt-tv.
  Andel i föreningen
  0,62836%
  Andel av årsavgift
  0,6397%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader endast uppskattade.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.