Västra ringvägen 21A

Centralt

Västra ringvägen 21A

Centralt

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
695 000 kr

Central 1:a med renoverat kök och badrum.

Ring för visning! Ta chansen att förvärva denna moderna 1:a på 27 kvm som ligger i ett mycket centralt läge. Bostaden genomgick en renovering 2016 och erbjuder ett helkaklat badrum, ett kök med fullstor kyl/frys, ugn och induktionshäll med fläkt. Detta är den perfekta lägenheten för övernattning, studentboende eller som primärt boende med överkomlig månadskostnad. Stor gemensam innergård med förråd för grill, stolar och bord. Förutom värme, vatten och TV-grundutbud, ingår även 500 Mbit bredband i avgiften. Bo i ett centralt läge med gångavstånd till Mälardalens Universitet, Centralstationen samt centrala Västerås fulla utbud.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
27 kvm
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
2 582 kr/mån inkl. värme, vatten, tv & bredband.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Modernt kök i kokvrå med fullstor kyl/frys.
Utsikt över innegård med gemensam uteplats för soliga sommarkvällar.
Förvaring genom klädkammare
Underpassage mot centrum
Mycket centralt läge.
Djäkneberget runt hörnet.
Mälardalens Universitet på gångavstånd.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2020-05-07
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  F
  Energiprestanda
  185 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  SBC BRF Timglaset 1
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Laura 15 & Laura 16 Med adress V:a Ringvägen 21, Stora Gatan 74, samt Bondebacken 13, Västerås. Föreningen består av två flervånings bostadshus med en sammanbindningsbyggnad mellan fastigheterna. Ekonomisk förvaltning genom SBC.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband via Tele2 ingår i avgiften. (500mbit) IP Telefoni via Tele2 ingår i avgiften, samtalstaxa tillkommer. Tv via Tele2, grundutbud ingår i avgiften.
  Parkering
  Garage 25 platser, 850kr/mån - lång kö.
  Renoveringar
  OVK i lokaler 2022 El-deklaration utförd 2019 Sotning och rengöring av ventilation öppna spisar 2019 OVK åtgärder 2019 Radonmätning utförd 2019 OVK-besiktning 2018 Tak mellan fastigheter omlagt 2010 - 2013 Renovering av trapphus 2007 Omläggning av tak 2004 Renovering av balkonger 2004 Fasadrenovering 2004 Nya fönster 2004 Planerad renovering: 2024 - Uppgradering av fjärrvärme, gamla pumpar och ventiler bytes etc.
  Ekonomi
  Enligt samtal med ordförande 2024-04-05 höjdes avgiften med 3% 2024 och inga ytterligare höjningar är planerade.
  Gemensamhets­utrymmen
  Tvättstuga i källaren.
  Gård
  Gemensam gårdsplats med förråd för egen grill.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, tv & bredband.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  27 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 582 kr/mån inkl. värme, vatten, tv & bredband.
  Andel i föreningen
  0,61386%
  Andel av årsavgift
  0,96816%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  310 931 kr
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!