Steget före

Västra utanbygatan 12

Centralt
Steget före

Västra utanbygatan 12

Centralt

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
2 495 000 kr

Central 4:a med stor balkong och garanterad garageplats.

Drömmer du om att bo centralt? Nu kan du förvärva denna fyrarumslägenhet på 107,5 kvm mitt i Västerås bekvämt belägen på 3:e våningen med hiss! Med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är den perfekt för familjeliv och sociala tillställningar. Köket har gott om förvaringsutrymme och vardagsrummet har stora fönster som ger ett härligt ljus. Lägenheten har ett badrum och en gästtoalett. Från vardagsrummet når du den stora balkongen, perfekt för morgonkaffet. Grillning sker på den gemensamma innergården med pergola. Föreningen erbjuder direkt tillgång till garageplats och möjlighet till laddning av elbil, vilket är perfekt för den miljömedvetna bilägaren. Med ett centralt läge har du gångavstånd till shopping, restauranger, kaféer, skolor och kommunikationer. Här förbereds en försäljning, missa inte chansen att förvärva denna lägenhet. Anmäl ditt intresse redan idag!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
107.5 kvm
Driftskostnad
7 380 kr/år
Våning
3 av 4
Hiss
Ja
Avgift
7 392 kr/mån inkl. värme, vatten, internet, tv (grundutbud), bostadsrättstillägg.
Tillträde
Enl. ök.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1998
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2020-10-13
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  85 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggen BRF Västeråshus nr 37
  Allmänt om föreningen
  https://www.vasterashus37.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv via Tele2, grundutbud ingår. Internet 100 Mbit/s via Tele 2 ingår.
  Parkering
  Föreningen äger 75 st p-platser och 3 st mc platser i garaget. Garageplats 550kr/mån Garageplats för hybridbil 880kr/mån Garageplats för elbil finns. Medlemmar i föreningen får överta garageplats av säljaren om den har, i annat fall ordnas garageplats till boende inom en månad.
  Renoveringar
  Inga planerade.
  Ekonomi
  Enligt samtal med föreningen höjs avgiften med 3% 1 juli 2024.
  Gemensamhets­utrymmen
  Ett gästrum Garage
  Gård
  Pergola samt förråd med grill som boende kan låna.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten, internet, tv (grundutbud), bostadsrättstillägg.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  107.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  7 392 kr/mån inkl. värme, vatten, internet, tv (grundutbud), bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  1,74269%
  Andel av årsavgift
  1,74269%
  Kommentar nettoskuldsättning
  Föreningen tillhandahåller inte det nyckeltalet.
  Total driftskostnad
  615 kr/mån
  El: 450 kr/mån
  Försäkring: 165 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Övrigt
  Möjlighet finns att glasa in balkongen till lägre pris då det pågår samköp av balkonginglasning i området. Kontakt: Nordiska inglasningar, 08-557 695 15, event@nordiskainglasningar.se
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Michel Pettersson
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!