VISNING 4/6

Vegagatan 2D

Vega
VISNING 4/6

Vegagatan 2D

Vega

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
1 295 000 kr

Välplanerad tvåa med hörnläge i mycket gott skick!

Välkomna till Vegagatan 2D. Fräsch tvåa med renoverat kök, vackra trägolv samt walk-in-closet i sovrummet. Möts av en rymlig välkomnade hall där både avhängningsmöjligheter och förvaring finns. Hela bostaden har vackra trägolv och fräscha ytskikt som ger karaktär och charm till lägenheten. Köket är i fint skick med modern stil och badrummet är utrustat med tvättmaskin. Den mysiga balkongen ligger i soligt västerläge. Bostaden är omsluten av lummig grönska som ger en härligt känsla med lite insyn. En perfekt bostad för många, från studenten till pendlaren då E18, City, Rocklunda och Mälardalens Högskola ligger nära till hands. För bilägaren är parkeringsavgiften riktigt låg på endast 70 kr/mån. Föreningen Riksbyggen hus nr 4 är en stabil förening som gjort de flesta stora renoveringar med åren såsom rot-renovering -88, tak -13 och dränering med isolering -18. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
2 rok
Boarea
53.5 kvm
Driftskostnad
6 000 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
4 198 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.

Visningar

Tisdag 4/6 kl 17:30 - 18:00

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Trägolv, ljusa ytskikt samt förvaring.
  Kök
  Trägolv, ljusa ytskikt, vita köksluckor, diskmaskin, induktionshäll, diskho, vitt kakel, kyl/frys, ugn samt fläkt.
  Sovrum
  Vitlaserat trägolv, ljusa ytskikt samt förvaring.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggarna, tvättmaskin, dusch, spegel, tvättställ samt toalett.
  Vardagsrum
  Vitlaserat trägolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1944
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  118 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens BRF Västeråshus nr 4
  Allmänt om föreningen
  Brf Västeråshus NR 4 är en s.k äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av totalt 86 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala boytan är 4081 kvm och lokalytan är 118 kvm. Föreningen äger fastigheten Haren 3 med totalt tre byggnader, adresserna är Vegagatan 2 A-D, 4 A-E, 6 A-F. Föreningen godkänner juridisk person. Delat ägande accepteras med 10% som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  - Internet (Fiber) via Bredbandsbolaget alternativt ComHem. - TV via ComHem, basutbud ingår.
  Parkering
  27 P-plaster med elstolpe, 150 kr/mån. Kö 17 P-platser, 70 kr/mån. Kö 1 Garageplats bil, 300 kr/mån. Lång kö 1 Mc-garage 160 kr/mån. Kö
  Renoveringar
  2018- Ny dränering + isolering. 2013 - Nya tak. 2012 - Ny undercentral. 2011 - Byte av källardörrar. 2011 - Målat trapphuset. 1992 - Nya radiatorer samt fönster. 1988 - Rotrenovering. 1987 - El. 1987 - Nya balkonger. 1987 - Asfalterat gårdarna 1987 - Tilläggsisolerat vinden.
  Övrigt
  - Tvättstuga - Bastu med solarium.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  53.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 198 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.
  Andel i föreningen
  1,28%
  Andel av årsavgift
  1,28005%
  Reparationsfond
  741 kr
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  136 376 kr
  Total driftskostnad
  500 kr/mån
  El: 400 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Stadgar Årsredovisning

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!