Vetterslundsgatan 72

Vetterslund

Vetterslundsgatan 72

Vetterslund

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
950 000 kr

3:a med stor potential på populära och lugna Vetterslund!

Välkomna till Vetterslundsgatan 72. Här har ni ett suveränt boende med tre rum och kök fördelat på 77,5 kvadratmeter. Här har ni möjligheten att skapa ert alldeles egna drömhem. I bostaden finns två sovrum. Ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffa och matgrupp. Inglasad balkong med soligt läge. Rymligt kök med goda arbetstytor, förvaring och matplats. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och duschvägg bland annat. Stabil och välskött förening där internet ingår i avgiften. Inom föreningen finns även tillgång till cykel- och barnvagnsförråd, bastu, samlingslokal, övernattningslägenheter samt gemensamma tvättstugor. Lägenheten är belägen i ett lugnt och familjevänligt område och med cykel är du nere på stan inom 10 minuter. I närområdet finns matvarubutik, förskola/skola, lekparker, kommunikationer och härliga promenadstråk. Till bostaden här ett lägenhetsförråd i källarplan.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
77.5 kvm
Driftskostnad
4 800 kr/år
Våning
3 av 3
Avgift
5 179 kr/mån Avgiften kommer att höjas med 1,5% inför 2022.

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1965
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  140 kWh/m² (Atemp) och år
  Energiklass
  E
 • Förening
  Namn
  BRF VETTERSLUND
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Bergshällen 1, Stenpartiet 1 och Stenpartiet 2 i Västerås kommun. Husen är byggda 1964-1965 och totalt finns 318 bostäder med adresserna Vetterslundsgatan 2-36 samt 40-62 och 64-86. Förvaltas via Riksbyggen. Eget lägenhetsförråd finns i markplan. Extra förråd kan hyras. Även cykel- och barnvagnsförråd finns. Inom föreningen finns gym (hus nr 74), bastu och samlingslokal (hus nr 86), tre övernattningslägenheter (hus nr 8, 36 och 46) samt flera gemensamma tvättstugor. Överlåtelseavgift och ev pantsättningsavgift betalas av köparen. För mer information se föreningens hemsida: www.vetterslund.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-Tv via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften. Internet via Telenor 250/100 Mb/sek ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Garage 119 st 270-390 kr/mån Parkeringsplatser 56 st, P-plats med el, 170 kr/mån Varje bostadsrätt i Brf Vetterslund,Vetterslundsgatan 2-86, får vartannat år parkeringstillstånd av föreningen. Det är ett Boendetillstånd och tre Gästtillstånd. Dessa tillstånd hör till lägenheten och ska vid en försäljning överlämnas av säljaren till köparen.
  Renoveringar
  Renovering av pelare samt bottenstammar i samtliga hus - 2021 Utbyggnad balkonger - 2010 Rörstammar - 2002-2005 Elstammar - 2003-2005 Byte av fönster/balkongdörrar - 2002 Omputsning fasad - 1999 Tak - 1991 Fönsterbyte - 2017-2018 Nya låscylindrar - 2017 Föreningen följer en underhållsplan.
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Avgiften kommer att höjas med 1,5% inför 2022.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  77.5 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  5 179 kr/mån Avgiften kommer att höjas med 1,5% inför 2022.
  Andel i föreningen
  0,30999%
  Andel av årsavgift
  0,31094%
  Total driftskostnad
  400 kr/mån
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Balkong
  Inglasad balkong i soligt läge
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.