VISNING 3/6

Vinggatan 3C

Berghamra
VISNING 3/6

Vinggatan 3C

Berghamra

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din visningsanmälan!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för din intresseanmälan!

Utgångspris:
895 000 kr

Renoverad 1:a med stor balkong i härligt söderläge på populära Berghamra.

Varmt välkomna till Berghamra och Vinggatan 3C. Här erbjuds en mycket fin och renoverad 1:a om 31 kvm med yteffektiv sovalkov, fräsch kokvrå med diskmaskin samt helkaklat badrum. Till skillnad från många ettor i storleken finns här även en stor balkong i sydligt läge med en ny balkongdörr med glas hela vägen ner till golvet för mycket trevligt ljusinsläpp. Utmärkt lägenhet för första boendet, studenten eller som övernattningslägenhet. Bo billigt och bra i en stabil förening med god ekonomi med närhet till Björnö, Framnäsbadet, pizzeria, matbutik, Hälla shoppingcenter, Öster Mälarstrand, Centralstationen och centrala Västerås. Ni har även snabb access till motorväg E18 från rätt sida av Västerås. Varmt välkomna på visning, anmälan krävs!

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
31 kvm
Driftskostnad
2 400 kr/år
Våning
2 av 3
Avgift
2 333 kr/mån inkl. värme, vatten samt kabel-tv.

Visningar

Måndag 3/6 kl 19:00 - 19:30

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1949
  Fönster
  3-glas
  Energideklarerades
  2020-01-24
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  137 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  MARK BRF Flygmotorn
  Allmänt om föreningen
  Ekonomisk och administrativ förvaltare är MBF. Accepteras delat ägande t.ex. 90/10 med barn/förälder? Ja, efter godkännande av styrelsen. Ansökan skall ske skriftligen på särskild blankett. Accepteras andrahandsuthyrning? Ja, efter godkännande av styrelsen. Ansökan skall ske skriftligen på särskild blankett.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem eller Stadsnätet, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Parkering utan el 20 st platser, 58 kr/mån. Parkering med el 39 st platser, 116 kr/mån. Garage 12 st, 370 kr/mån. Enligt samtal med förvaltaren 2020-11-04 finns det ingen ledig plats, men heller ingen i kö på p-platserna vilket betyder att man står först på tur för en plats. Garagen har 17 st i kö.
  Renoveringar
  Fasader, vindisolering, stamregleringsventiler, balkonger, soprum – tidigt 80-tal. 1998 Badrumsrenovering 2002 Säkerhetsdörrar och nya entrédörrar 2003 Installation av bredband 2004 Elkablar och kontakter i alla lägenheter 2005 Fönsterrenovering och upprustning av yttre miljön 2006 Ombyggnad av undercentral 2007 Garageportar, målning entrétak, soprum, nya tvättmaskiner 2008 Montering nockräcken på tak, yttre källartrappor, renovering fasadputs 2009 Målning takfot, plank och vägg vid Pizzerian samt rengöring tak 2011 Tilläggsisolering 4 st hus 2012 Balkongutbyggnad 2014 Huskropp utvändigt 2014 Markytor 2015 Dränering grund Vinggatan 2 och 3 2015 Miljöbod 2015 Gemensam uteplats 2015 Dränering 2016 Avloppsbyte Flygplansgatan 4 2018 Översyn samtliga tak 2019 Avloppsbyte Resterande hus 2020 Byte samtliga fönster till 3-glas I framtiden ska husgrunderna gås igenom, solceller ska installeras samt takbyte. Detta ligger inom en 10 års-period.
  Ekonomi
  Föreningen har de senaste åren haft en höjning av avgiften på 5% vid årsskiftet. Förmodligen blir det en höjning även årsskiftet 2020/2021.
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  inkl. värme, vatten samt kabel-tv.
  Övriga utrymmen/byggnader
  Lokaler som går att hyra av föreningens medlemmar. Bastu i huset Vinggatan 4. I samtliga hus finns tvättstugor och torkrum. I husen finns skyddsrum vilka även används som cykelförråd. Till lägenheten ingår källarförråd samt matkällare. Tvättstugan återfinns i samma byggnad som lägenheten.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  31 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 333 kr/mån inkl. värme, vatten samt kabel-tv.
  Andel i föreningen
  0,7036%
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  72 749 kr
  Total driftskostnad
  200 kr/mån
  El: 200 kr/mån
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Dokument & Länkar

Stadgar Årsredovisning 2022

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell
Mälardalens Fastighetsförmedling

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi för en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack, vi tar kontakt med er inom kort!