Såld

Vintervägen 37

Hökåsen
Såld

Vintervägen 37

Hökåsen

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
2 095 000 kr

Populärt bostadsrättsradhus i ett plan med hörnläge

Välkommen till barnvänliga Hökåsen och vintervägen 37. Nu har ni möjlighet till detta populära bostadsrättsradhus med toppmodernt badrum med golvvärme och ett tidlöst kök. Tre rymliga sovrum med gott om förvaring samt ett stort vardagsrum med utgång till den härliga altanen med tak. BRF Vintervägen är en stor förening med 106 st lägenheter. Renoveringar som gjorts under den senaste perioden är bland annat takbyte, renovering av föreningslokal samt en ny lekpark. Hökåsen är en mycket populär stadsdel, speciellt bland barnfamiljerna med den lugna omgivningen och mysiga grönområden och badplatser inom gångavstånd. Goda bussförbindelser in till centrum och med bil kommer man smidigt till Hälla Shoppingcentrum eller Stenbys goda utbud. Anmäl ert intresse direkt!

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
4 rok
Boarea
97 kvm
Driftskostnad
14 650 kr/år
Våning
1 av 1
Avgift
4 528 kr/mån I avgiften ingår vatten, kabel-TV och parkeringskort.

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Klinker på golv, golvvärme, målade ytskikt samt avhängningsmöjligheter.
  Kök
  Plastmatta på golv, kök i furu med vit bänkskiva, kakel vid väggar, ljusa ytskikt, spis/ugn, diskmaskin, kyl/frys.
  Sovrum
  Heltäckningsmatta, gråa yskikt samt förvaring.
  Badrum
  Klinker på golv, golvvärme, kakel på väggar, badkar, tvättmaskin, tvättställ med förvaring samt spegelskåp.
  Vardagsrum
  Parkettgolv samt ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
  Sovrum
  Laminatgolv samt ljusa ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plansradhus
  Byggnadsår
  1973
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2012-10-02
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  None
  Energiprestanda
  212 kWh/m² och år
  Övrigt
  Hall 2020 Takad altan 2019 Badrum 2018 Trall 2017 Vitvaror i kök 2014 Golv i sovrum 2014
 • Förening
  Namn
  Vintervägens BRF
  Allmänt om föreningen
  Föreningen ligger belägen norr om Västerås i stadsdelen Hökåsen. Bostäderna byggdes 1973 och består av 16 st radhuskroppar i ett plan som inrymmer 106 lägenheter. I området finns tillgång till tvättstuga, festlokal, lekpark med tillhörande idrottsplan, boulebana samt grillplatser. Barn- och familjevänligt bostadsområde med närhet till skola(förskoleklass tom årskurs 6), förskolor, livsmedelsbutik, postombud, pizzeria/restaurant, badplats, motionsspår(skidsspår vintertid) mm.Föreningens ekonomiska förvaltare är MBF och teknisk förvaltning samt felanmälan ombesörjs av Svensk Bygg & Förvaltning AB. levitra
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Stadsnätet eller ComHem, eget abonnemang krävs.
  Parkering
  Parkering utan el, 1 parkeringskort hör till varje bostadsrätt. Parkering med el, kostar ca 200 kr/mån, finns lediga. Administrationen av parkeringar sköts av MBF. Fria parkeringar finns i området.
  Renoveringar
  2009 - Ny undercentral samt bytt fjärrvärmeväxlare 2010 - Förbättring av parkeringsplatserna 2011 - Taket tätats och vinden isolerats 2012 - Fönsterbyte 2013 - Tvättstuga renoverats 2014 - Elstammar byts 2015 - Nya ytskikt på tak samt brandsäkrat vindar 2018 - Nya lekparker samt besiktning av lekparken. 2019 - Panelbyte
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter inte delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  Tvättstuga finns i separat byggnad Föreningslokal, möjlighet att hyra gratis vid tex kalas ( ca 26 st sittplatser) Expedition Miljöhus Lekpark Möjlighet att låna trädgårdsredskap av föreningen
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  97 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  4 528 kr/mån I avgiften ingår vatten, kabel-TV och parkeringskort.
  Andel i föreningen
  1,17063%
  Total driftskostnad
  1 221 kr/mån
  Uppvärmning: 704 kr/mån
  El: 517 kr/mån
  Elförbrukning: 8787 kWh
  Beräknat antal pers
  3
 • Uteplats
  Hörntomt med gräsyta samt stor altan med trall.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!