Knotavägen 30
Knotavägen 30

Rymlig fyra med stor balkong i sydvästligt läge

Välkomnas av en rymlig hall i denna fyra som erbjuder 88.5 kvadratmeter i fint skick med bra läge i ett trevligt område. Rymligt kök med gott om plats för familjen samt tre sovrum varav två har klädkammare. Vid sommartider som dessa så erbjuder balkongen i sydväst läge stort utrymme för familjen vid sommarmåltider eller umgänge. Med sitt härliga läge erbjuds det sol större del av dagen. Tvättmaskin och badkar finns i stora badrummet samt gästtoalett vid ingången. Ett källarförråd på ca 7-8 kvadratmeter ingår till lägenheten. Föreningen Anund är en stor förening med hela 387 lägenheter som funnits sedan 1977. Festlokal finns att hyra för större fester eller kalas. Parkering kostar blygsamma 300 kr per år för den som har bil. I närområdet finns skola, förskola, kommunikationer, matbutik, motionsspår samt trevliga grönområden.

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell
 • Utgångspris:
  695 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  88.5 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  4
 • Våning:
  3 av 3
 • Avgift: 6 079 kr/månad

Ansvarig Mäklare

Fredrik Björkell

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med plastmatta, ljusa ytskikt samt förvaring. BADRUM med våtrumsmatta på golv, kakel på väggar, tvättmaskin, tvättställ med förvaring, spegelskåp, toalett samt badkar. KÖK med laminatgolv, ljusa ytskikt, god plats för matbord, ljust kök med vitt kakel, spis/ugn, diskmaskin köksfläkt, kyl, frys samt städskåp och förvaring. VARDAGSRUM med parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till balkong. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt, förvaring samt klädkammare. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt. SOVRUM med laminatgolv, ljusa ytskikt samt klädkammare. TOALETT med våtrumsmatta, målade väggar, toalett, tvättställ med förvaring samt spegelskåp. BALKONG med filtmatta på 13 kvadratmeter golvyta i sydvästläge.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  167
  Adress
  Knotavägen 30
  Postnummer
  723 52
  Postort
  Västerås
  Område
  Bjurhovda
  Boarea
  88.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  HSB BRF Anund i Västerås
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal
  0,32038%
  Andelstal insats
  0,32038%
  Andelstal avgift
  0,29046%
  Byggnaden
  Allmän information
  FÖRENING: Föreningens fastigheter byggdes åren 1968-1970. Ombyggnad skedde under åren 1994-1997. På fastigheten finns 9 bostadshus med adresserna Benvägen 1-41 och Knotavägen 12-42. Antal lägenheter: 378 st samt 2 lokaler. Ekonomisk och administrativ förvaltare är HSB Mälardalen. GJORDA STÖRRE RENOVERINGAR: 1997 Stamrenovering. 2012 Renovering loftgångar. 2016 Viss hissrenovering. 2016 Nya radiatorer, värmeväxlare, styrutrustning till ventilationen. KOMMANDE RENOVERINGAR/OMBYGGNATIONER: Enligt uppgift från föreningen 2019-01-31 finns inga större renoveringar eller ombyggnationer planerade. Endast löpande underhåll. Man följer den fastställda underhållsplanen. AVGIFTSÄNDRINGAR: Enligt uppgift från föreningen 2019-01-31 finns i dagsläget inga planer eller beslut på höjning av avgiften. Man höjde månadsavgiften med 1% i årsskiftet 18/19. KABEL-TV/BREDBAND/IP-TELEFONI: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, eget abonnemang krävs. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga finns i varje loftgångshus. Samlingslokal finns att hyra för 600 kr/tillfälle. Ett källarförråd hör till lägenheterna med loftgång. Övriga lägenheter har förrådet i trapphuset. PARKERING: Ett parkeringstillstånd finns till varje lägenhet, 300 kr/år, debiteras på månadsavgiften månaden efter tillträde. Vill man ha två st eller om man redan har elstolpe så kostar det 500 kr/år för extra tillstånd. Parkering med el, 40 st, kostar ca 200 kr/mån, finns eventuellt lediga. Garage, 66 st, kostar ca 400 kr/mån, lång kö ca 11-12 st. Besöksparkeringarna är numera betalparkeringar (Q-park). ÖVRIGT: Medlemskap i HSB debiteras varje medlem, 500 kr. Denna måste vara betald innan styrelsen behandlar medlemskapet i föreningen. Ägarandelar vid föräldra-, släkt - och barnägande, 50/50 accepteras. Man accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen. Brf Anund har en sida på Facebook där de kontinuerligt lägger ut information om föreningen: https://www.facebook.com/BrfAnund/ Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerade i stadgarna och Bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna. Allmänt Föreningens namn: Anund, HSB Föreningsform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer skatteverket: 1102 Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta) Juridisk person tillåten: Nej Kommun: Västerås Markägare: Föreningen äger marken
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Överlåtelseavgift
  1 162 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Knotavägen 30

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!