Kaserngatan 69
Kaserngatan 69

Tvåa i toppskick med låg avgift på populära Viksäng

Nu har ni möjligheten att förvärva denna ljusa och fräscha tvåa om 61 kvm bekvämt belägen på andra våningen. Lägenheten karaktäriseras av genomgående ljusa ytskikt samt fina ekparkettgolv. År 2016 renoverades köket med inredning och integrerade vitvaror från IKEA. Den inglasade balkongen ligger i ett soligt sydvästligt läge. Förutom värme, vatten och kabel-TV ingår även bredband samt parkering i avgiften. Här bor du billigt i en av Västerås bästa föreningar med mycket god ekonomi. Närhet till Centrum, Björnö, Mälarparken, Viksäng centrum, skolor och förskolor samt med bra kommunikationer och snabb access till motorväg E18. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson
 • Utgångspris:
  1 450 000 kr
  • Högsta bud: 1 500 000 kr
   2 Ons 22 maj 10:47 1 500 000 kr
   1 Tis 21 maj 20:59 1 475 000 kr
   2 Tis 21 maj 19:40 1 450 000 kr
   1 Tis 21 maj 19:11 1 400 000 kr
   2 Tis 21 maj 10:43 1 380 000 kr
   1 Tis 21 maj 10:30 1 350 000 kr
 • Typ:
  Lägenhet
 • Boarea:
  61 kvm
 • Hiss:
  Nej
 • Rum:
  2
 • Våning:
  2
 • Avgift: 2 623 kr/månad

Ansvarig Mäklare

Michel Pettersson

Intresserad av bostaden?

Dela objekt

Bilder

Planritning

Fakta & Dokument

 • Beskrivning
  HALL med parkettgolv-13, ljusa ytskikt samt tre garderober. KÖK-16 med parkettgolv-16, ljusa ytskikt, ljusa köksluckor, ljust kakel ovan arbetsytor, ljus bänkskiva, integrerad mikro, integrerad varmluftsugn, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt i rostfritt samt städskåp. SOVRUM med parkettgolv-17, ljusa ytskikt samt tre garderober. VARDAGSRUM med parkettgolv, ljusa ytskikt samt utgång till inglasad balkong. BADRUM med klinkergolv, ljust kaklade väggar, wc, handdukstork, dusch med draperi, handfat med kommod samt badrumsspegelskåp.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  104
  Lgh.nmr. LM
  1102
  Adress
  Kaserngatan 69
  Postnummer
  Postort
  Västerås
  Område
  Viksäng
  Boarea
  61 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 25 jun 2009
  Besiktades av: Dan Andersson
  Se energideklaration
  Bostadsrättsföreningen
  Namn
  HSB Bostadsrättsförening Soldaten i Västerås
  Bildades
  1962
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 1 915 kr
  Kontrollerades: Torsdag 25 apr 2019
  Andelstal insats
  0,25702%
  Andelstal avgift
  0,25702%
  Markägare
  Föreningen äger marken
  Byggnaden
  Allmän information
  Allmänt om föreningen Föreningen består av 322 bostadsrättslägenheter med adress Kaserngatan 63-95, Viksängsgatan 3-21, Soldatgatan 20-54. Föreningen förvaltas av HSB. Besök föreningens egna hemsida: http://www.brfsoldaten.se för mer info. Antal lägenheter i förening: 322 Föreningens ekonomi Mycket välskött förening med god ekonomi. Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. Obligatorisk medlemsavgift på 520 kr som betalas i anslutning till medlemsansökan för inträde i föreningen. TV & Internet Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem, eget abonnemang krävs. Som boende kan man också välja bredband och Kabel-TV via Telenor, som båda ingår i månadsavgiften. Parkering P-platser: 107 st. Gratis för boende samt besökare. Man har tillgång till två parkeringskort per bostad. P-platser med elstolpe: 79 st. En kostnad på 100 kr/mån. Garage: 132 st. En kostnad på 208-380 kr/mån. Husvagnsplatser: 5 st. En kostnad på 75 kr/mån. MC-platser: 6 st. En kostnad på 104 kr/mån. Finns i centralgaraget på Soldatgatan. Separat kö tillämpas. Accepteras juridisk person som medlem i BRF: Nej Barn/föräldraägande, t.ex 90/10, bestäms från fall till fall av föreningen. För mer information, kontakta mäklaren. Andrahandsuthyrning accepteras generellt inte, beslut tas i varje enskilt fall av styrelsen.
  Renoveringar
  1998 - Stamrenovering samt nya badrum. 2004/05 - Balkongutbyggnad. 2007 - Ny takpapp, samt nya hängrännor och stuprör. 2010 - Renovering av fönster. 2013 - Påbörjade renovering och utökning av träningslokal samt nytt övernattningsrum, renovering av 7 stycken yttre källartrappor. 2014 - Renoverade resterande yttre källartrappor, målning källare, spolning avloppsstammar, löpande underhåll. Byte av portdörrar. 2015 - Löpande underhåll. 2017 - Byte av källarytterdörrar.
  Planerade renoveringar
  Föreningen planerar att byta till nya säkerhetsdörrar första halvåret 2019, kommer ej påverka hyran.
  Övriga utrymmen
  I föreningen finns två övernattningsrum att hyra för medlemmar och deras gäster. Det finns ett välutrustat gym och en bastu. Det finns även en vävstuga och två snickarbodar som kan lånas. I ett av bostadshusen finns förskolan Trollhatten. Gemensamma utrymmen: - Ett källarförråd per lägenhet - Tvättstuga och torkrum - Cykelförråd i markplan. - Samlingslokal - Hobbyrum - Bastu, motions/träningsrum - Barnvagnsförråd - Övernattningslägenhet
 • Kostnader
  Avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar för 2019. (2018-11-23)
  Hushållsel
  225 kr/månad
  Hemförsäkring
  67 kr/månad
  Summa driftskostnader
  292 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 162 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Karta

Kaserngatan 69

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!