Föreningsgatan 8

Blåsbo

Föreningsgatan 8

Blåsbo

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Utgångspris:
1 095 000 kr

Etta med vy över city från stor balkong!

Välkommen hem till Föreningsgatan 8. Här har ni 42 kvm stor etta endast ett stenkast från Västerås City. Modernt mörkt kök i ena änden och vardagsrum med garderob samt stor balkong i andra. Från balkongen visas stadsbilden med Domkyrkan i centrum. Föreningsgatan 8 har ett fantastiskt läge då den ligger i lugna Blåsbo med villakänsla, endast en kort promenad till City. Bo i en stabil förening med god ekonomi och låg avgift. Från parkeringen till E18 tar det ca 4 minuter, perfekt för pendlaren! Som student tar du dig till Mälardalens Högskola på ca 5 minuter. Denna bostad passar utmärkt som första bostad, studentlägenheten eller för pendlaren men också för dig som vill bo nära rörelse och händelserna i City. Till lägenheten tillhör 2 förråd, källar- samt vindsförråd. Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
1 rok
Boarea
42 kvm
Våning
3 av 3
Avgift
2 701 kr/mån
Planritning

Fakta

 • Rumsbeskrivning
  Hall
  Klinkergolv, målade väggar, spottar i tak. avhängningsmöjlighet samt förvaring.
  Kök
  Klinkergolv, målade väggar, mörka köksluckor & arbetsbänk, ljust/grått kakel, spis/ugn, kyl/frys samt fläkt. Förberett för diskmaskin.
  Badrum
  Klinker på golv, kakel på väggarna, toalett, handfat, dusch samt förberett för tvättmaskin.
  Vardagsrum
  Laminatgolv, målade väggar, förvaring samt utgång till balkongen.
 • Byggnad
  Byggnadsår
  1945
  Energideklarerades
  2017-02-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  144 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  BRF Malmen
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen registrerades 1945. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades samma år. och nuvarande stadgar registrerades 2018-01-31 hos Bolagsverket. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga finns i källaren. Cykelrum finns i källaren. Hobbyrum finns i källaren. EKONOMI: Överlåtelseavgift om 1 183 kr, debiteras köparen Pantsättningsavgift om 473 kr per pant, debiteras köparen. Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår inte i månadsavgiften. Varje lägenhet behöver dock teckna en egen hemförsäkring. ÖVRIGT: Accepteras juridisk person som medlem i BRF: Nej. Barn/föräldraägande, t.ex 90/10, accepteras av föreningen. För mer information, kontakta mäklaren.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Parkering
  Parkering finns tillgängligt, kostar 150 kr/mån. Ingen kö enligt styrelsen 2020-01-17.
  Renoveringar
  2018 - Byte/kontroll av värmecentral 2018 - Underhåll i utemiljö 2017 - Renovering/ommålning av fönster och balkongdörrar 2017 - Ommålning trapphus 2017 - Energideklaration 2016 - Uppgradering av el inkl. belysning trapphus 2016 - Byte av samtliga lägenhetsdörrar 2015 - Obligatorisk besiktning av ventilation 2014 -Målning av vindskivor 2013 - Renovering av tvättstuga och torkrum 2012 - Upprättande av underhållsplan Föreningen planerar att byta fönster på fastighetens södra sida. Troligtvis påbörjas arbetet under sommaren 2020. I övrigt finns inga beslut om större renoveringar.
  Ekonomi
  inga planerade höjningar enligt föreningen.
  Överlåtelseavgift
  1 182 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
  Marken
  Föreningen äger inte marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Boarea
  42 kvm
  Aareakälla
  Bostadsrättsförening
  Avgift
  2 701 kr/mån Kabel-TV, uppvärmning samt vatten
  Andel i föreningen
  0,0758904%
  Andel av årsavgift
  7,70516%
  Total driftskostnad
  250 kr/mån
  El: 250 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
 • Balkong & parkering
  Parkering
  Parkering finns tillgängligt, kostar 150 kr/mån. Ingen kö enligt styrelsen 2020-01-17.
 • Allmänt
  Information

  Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

  Pris

  I Mälardalens Fastighetsförmedlings bostadsannonser i dagspress och på Internet anger vi prisnivån pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Mälardalens Fastighetsförmedling tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.malarfast.se samt andra aktuella hemsidor.

  Undersökningsplikt
  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Ansvarig mäklare

Fredrik Björkell

Kontakt

Följ oss på sociala medier

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!